Särkänniemen delfiinien kohtalo yhä auki – sisäliikuntapuiston avaus lykkääntyy

Neljälle pullonokkadelfiinille on etsitty kotia sen jälkeen, kun Särkänniemi Oy:n hallitus päätti delfinaarion sulkemisesta viime syksynä. Tampereen elämyspuisto avaa kautensa lauantaina uuden X-laitteen avajaisilla.

Kotimaa
Veera-delfiini
Antti Eintola / Yle

Tampereen Särkänniemen neljän delfiinin uutta sijoituspaikkaa on viime kuukausina haravoitu delfinaarioista ja merieläinkohteista, jotka toimivat yhteisesti hyväksyttyjen eläinhoitovaatimusten mukaisesti. Keväällä arvioitiin, että päätös syntyy toukokuulla tai kesän aikana.

Särkänniemen toimitusjohtajan Miikka Seppälän mukaan hätiköityjä ratkaisuja ei haluta tehdä.

– En lähde spekuloimaan keskeneräisellä asialla. Kerrotaan sitten, kun konkreettista kerrottavaa on. Mutta eläinten ehdoilla mennään, eläinten hyvinvointia huomioiden.

Alunperin suunnitelmissa oli muuttaa delfinaariorakennus sisäliikuntapuisto SuperParkiksi jo täksi kesäksi. Uutuutta joudutaan vielä odottamaan, mutta uuden X-huvilaitteen avajaisia vietetään Särkänniemessä jo lauantaina.

Kesäkaudella 2016 Särkänniemessä toimii viisi kohdetta eli huvipuisto, akvaario, planetaario, Näsinneulan näkötorni sekä Koiramäki. Kesäisin Särkänniemessä käy yli puoli miljoonaa asiakasta.