1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Koululaisten Nou Hätä! -pelastustaitokilpailun voitto meni Tornioon

Nou Hätä! -pelastustaitokampanja huipentui torstaina Kuopion torilla järjestettyyn finaaliin. Voiton vei Tornion Putaan kahdeksasluokkalaisten tiimi.

Nou Hätä -kilpailun voittajajoukkue 2016.
Yle lähetti suorana verkossa osan pelastustaitokilpailun finaalista. Tästä voit katsoa finaalin tallennetta.

Putaan koulu Torniosta voitti koululaisten Nou Hätä! -pelastustaitokilpailun finaalin torstaina Kuopiossa. Pelastusalan keskusjärjestön ja Pelastusopiston järjestämässä tapahtumassa kilpaili 22 joukkuetta. Toiseksi tulivat Jokivarren koululaiset Orimattilasta ja kolmanneksi Maunun koululaiset Ruskosta.

Kahdeksasluokkalaisten pelastustaitoja mitattiin neljällä rastilla. Niistä ensimmäisellä koululaisten piti etsiä asunnosta turvallisuusuhkia ja poistaa ne. Toisella kilpailijoiden oli ratkaistava tilanne, jossa henkilöauto oli ajanut polkupyörän päälle ja autonkuljettaja oli paniikissa. Kolmosrastilla tehtävänä oli antaa ensiapua elottomalle. Neljäntenä tehtävänä oli palavan roskasäiliön ja harjoittelunuken sammuttaminen.

Järjestyksessään 20:s Nou Hätä! -tapahtuma järjestettiin Kuopiossa. Kotimaakuntaa edusti finaalissa Varkaudesta Kuoppakankaan koulu, joka sijoittui yhdeksänneksitoista.

Kilpailussa piti muun muassa sammuttaa palava roskasäiliö. Kuva: Sakari Partanen / Yle