Lappilaiset loistivat ammattitaidon SM-kilpailuissa

Lapin ammattiopiston, Lapin matkailuopiston ja Ammattiopisto Lappian opiskelijat ovat kahmineet peräti kahdeksan mitalia Taitaja2016-kilpailussa, jossa ammattitaidon suomenmestaruuksista taisteli yli 400 kilpailijaa.

suomenmestaruus
Lappilaisia ammattitaidon SM-kisoissa menestyjiä
SM-kisojen lappilaisia kulta- ja hopeanaisia, eli Elina Penttinen, Aino Ristimella, Emmi-Maria Kemppe sekä Ulriika Väisänen ja Noora Latvakoski.Edulappi

Lappilaiset opiskelijat ovat kahmineet peräti seitsemän mitalia ammattitaidon suomenmestaruuskilpailuissa Seinäjoella. Mitalisade on tänä vuonna Lapin osalta runsaampi kuin kertaakaan aiemmin.

Kultaa voittivat matkailussa kisanneet Elina Penttinen ja Aino Ristimella, kondiittori Emmi-Maria Kemppe sekä yrittäjyyslajin joukkue eli Taija Lipponen, Aleksi Pitkänen ja Joonas Vanhatapio.

Hopealle ylsivät vaatetusompelija Katriina Ruokanen sekä matkailutaitajat Ulriika Väisänen ja Noora Latvakoski. Myös turvallisuusalan näytöslajin SM-hopea lähti Lappiin, kun Valtteri Mäkelä näytti taitonsa kisoissa.

Pronssimitalit puolestaan pujotettiin huonekalupuuseppä Juuso Fofonoffin sekä kuljetuslogistiikan Janne Jakkilan kaulaan.

Ammattitaidon suomenmestaruuksista taisteli tänä vuonna yli 400 kilpailijaa. Kisalajeja oli 48. Tapahtumavieraita ammatillisen koulutuksen suurimmassa vuosittaisessa tapahtumassa oli yli 40 000.

Muokattu 11:51. Lisätty yksi puuttunut lappilainen mitalisti.