Hyppää sisältöön

Vastaanottokeskuksen apulaisjohtaja irtisanottiin valitusten jälkeen – aikoo riitauttaa asian

Lapin vastaanottokeskuksia ylläpitävä SPR:n Lapin piiri irtisanoi Kolarin vastaanottokeskuksen apulaisjohtajana toimineen Jari Sillantien torstaina. Turvapaikanhakijat osoittivat viime viikolla mieltään olojensa ja kokemansa rasismin vuoksi. Sillantie kiistää syytökset.

Kolarin vastaanottokeskus toimii Hotelli Kolarin tiloissa. Kuva: Raimo Torikka / Yle

SPR:n Lapin piiri irtisanoi Kolarin vastaanottokeskuksen apulaisjohtajana toimineen Jari Sillantien torstaina. Sillantie kertoi irtisanomisestaan itse. Sillantien mukaan häntä pidettiin sopimattomana tehtäväänsä.

Kolarin vastaanottokeskuksessa asuvat satakunta turvapaikanhakijaa marssivat ulos viime viikolla. Migrant Tales -blogissa he kertoivat syyksi vastaanottokeskuksessa kokemansa huonon kohtelun ja rasismin. Sillantie kiistää syytökset. Hän aikoo riitauttaa irtisanomisen.

– En ole missään tapauksessa mikään rasisti ollut, ja olen kohdellut heitä ihan hyvin, mutta olen tiukka ja pidän kiinni säännöistä. Se on minun tapani hoitaa asioita. Tämä on varmaan ollut yksi ongelma, Sillantie vastaa syytöksiin.

Asiaa alettiin selvittää ja maanantaina Kolarissa pidettyyn kokoukseen osallistui asukkaiden ja SPR:n lisäksi myös Maahanmuuttoviraston kaksi työntekijää. Maahanmuuttoviraston vastaanottoyksikön ylitarkastajan Jaana Karhun mukaan asukkaat kritisoivat tuossa kokouksessa eniten saamansa vastaanottorahan pienuutta ja vastaanottokeskuksen syrjäistä sijaintia.

Sillantien mukaan työnantajan puolelta hänen työhönsä on tähän asti oltu pääsääntöisesti tyytyväisiä.

– Mitä itse olen saanut esimiehiltäni palautetta työaikanani, niin pääsääntöisesti se on ollut positiivista. Työtäni on kehuttu, ja on annettu ymmärtää, että olen tehnyt sen mukaan töitä, mitä minulta on oletettukin silloin, kun olen töihin tullut, hän sanoo.

Kolarin vastaanottokeskuksen kiistojen sovittelussa mukana ollut Kemin vastaanottokeskuksen apulaisjohtaja Virpi Pakisjärvi vahvistaa, että Sillantie ei enää ole SPR:n palveluksessa. Kolarin vastaanottokeskusta johdetaan nyt sijaisjärjestelyin.

Riitauttamisesta kertoi ensimmäisenä Lapin Kansa (siirryt toiseen palveluun).

Päivitys 13.5.2016 kello 15:45: Täydennetty juttua Jari Sillantien kommenteilla ja riitauttamisaikeella.

.
.