1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Aftonbladet: Ruotsin ympäristöpuolueen puoluekokousta on uhattu

Ympäristöpuolueessa on ollut kuohuntaa, ja kaksi puolueen ministeriä on eronnut kuukauden aikana.

Kuva: Miljöpartiet de Gröna

Ruotsin ympäristöpuolueen puoluekokouspaikkaa on uhattu, kertoo sanomalehti Aftonbladet (siirryt toiseen palveluun). Ympäristöpuolue pitää puoluekokouksensa Karlstadissa Värmlannissa tänä viikonloppuna.

Yön aikana puoluekokouspaikan edustaa on tuhrittu punaisella maalilla, ja sen ulkopuolelle on kiinnitetty kuvia, jotka esittävät räjähtäneitä rakennuksia. Poliisi tutkii tihutyötä ryhmään kohdistettuna laittomana uhkauksena.

Ympäristöpuolueen mukaan puoluekokous pidetään suunnitelmien mukaan, ja poliisi vastaa tilaisuuden turvatoimista. Ympäristöpuolueen ympärillä on ollut kuohuntaa viime kuukauden aikana, ja kaksi puolueen ministeriä on eronnut.

Asuntoministeri Mehmet Kaplan joutui eroamaan, kun Ruotsin media paljasti hänen yhteyksiään äärioikeistoa edustaviin järjestöihin. Ympäristöministeri Åsa Romson puolestaan  ilmoitti erostaan, kun puolueen vaalikomitea esitti hänen siirtämistään syrjään puolueen johdosta.

Puoluekokouksen odotetaan valitsevan hänen tilalleen Isabella Lövinin (siirryt toiseen palveluun). Lövin toimi aiemmin toimittajana. Hänet valittiin ympäristöpuolueen europarlamentaarikoksi vuonna 2009, ja nykyään hän on kehitysapuministeri. Hänen aisaparinaan jatkaa Gustav Fridolin.