Sijaiskodeista kova pula – majoittaisitko kissan tai koiran?

Pirkanmaalla tarvitaan kipeästi sijaiskoteja kodittomille eläimille. Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistys vastaanotti viime vuonna ennätysmäärä eläimiä, ja tänä vuonna esimerkiksi koiria on tullut jo enemmän kuin viime vuonna yhteensä.

sijaiskodit
Kissa katsoo ulos tassu kirjapinon päällä
Mari Siltanen / Yle

Pirkanman eläinsuojeluyhdistyksen eli Pesun (siirryt toiseen palveluun) hoivissa on tällä hetkellä pitkästi toista sataa sijaiskotia etsivää kissaa, koiraa ja muuta eläintä. Sijaiskoti on tarkoitettu väliaikaiseksi sijoituspaikaksi, jossa eläin voi taas oppia luottamaan ihmisiin ja arkakin eläin tottuu olemaan osa perhettä.

Sijaiskodissa eläin saa myös rauhassa toipua ikävistä kokemuksistaan tai kaltoinkohtelusta. Samalla saadaan aikaa etsiä eläimelle sille sopivaa vakituista kotia. Vakituinen koti on tavoitteena, mutta aika usein sijaiskodista tulee myös karvakorvan lopullinen koti.

Koiria on tullut jo enemmän kuin koko viime vuonna

Eläinsuojeluyhdistyksen hoiviin tuli ennätysmäärä eläimiä viime vuoden aikana, ja tarve näyttää edelleen vain kasvavan. Alkuvuoden aikana esimerkiksi koiria on jo tullut jo enemmän kuin viime vuonna yhteensä.

– Kissoja yhdistyksellemme tulee paljon ja niille tarvitaan aina lisää sijaiskoteja. Tällä hetkellä tarvitsemme koteja myös koirille. Näin kesää odotellessa tarve löytää uusia sijoituspaikkoja on kova, kertoo Riikka Ala-Hulkko Pesusta.

Pesu kuuluu Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liittoon, joka on perustettu 1901. Liitto toimii koko maassa ja sen toimialaan kuuluvat kaikki eläimet.