Sanna Marin salailusyytöksistä: Valtuutetut saavat kaiken tarpeellisen tiedon viimeistään kokouksessa

Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtajan mukaan valtuutettujen ei tarvitse tehdä kansi- ja areenapäätöstä puutteellisin tiedoin. Valtuusto päättää hankkeesta ensi maanantaina suljettujen ovien takana.

Kotimaa
Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja työssään
Marko Melto / Yle

Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sanna Marin (sd.) vakuuttaa, että valtuutetuilla on tarpeeksi tietoa, kun se päättää kansi- ja areenahankkeesta. Aamulehden (siirryt toiseen palveluun) tietojen mukaan valtuutetuille etukäteen toimitetusta aineistosta on poistettu tiedot hankkeen sijoittajista.

– Valitettavasti en voi kommentoida aineistoja, koska kyse on salassa pidettävästä asiasta, Marin sanoo.

– Valtuutetut saavat kuitenkin kaiken tarpeellisen tiedon ja aineiston ennen päätöksen tekoa, viimeistään valtuuston kokouksessa. Minuun ei ole kukaan valtuutetuista ottanut tässä asiassa yhteyttä.

"Vaateet tulevat lainsäädännöstä"

Tampereen kaupunginvaltuusto päättää Tampereen Kruunuksi nimetystä hankkeesta maanantaina 16. toukokuuta. Osa kokouksesta pidetään suljetuin ovin. Perusteluksi kerrotaan pörssiyhtiön liikesalaisuudet.

– Kokouksessa esitellään salassa pidettävää aineistoa ja siksi asia pitää käsitellä salassa, Marin perustelee.

– Nämä vaateet tulevat lainsäädännöstä eikä Tampereen kaupunki voi ottaa kantaa siihen, onko se oikein vai ei.

Minuun ei ole kukaan valtuutetuista ottanut tässä asiassa yhteyttä.

Sanna Marin

Maanantain kokouksen julkisessa osuudessa pormestari Anna-Kaisa Ikonen, konsernijohtaja Juha Yli-Rajala ja hankejohtaja Terho Tenhunen kertovat hankkeesta. Tämän jälkeen yleisö ja tiedotusvälineet poistetaan salista ja kokous jatkuu suljettuna. Myös keskustelu ja päätöksenteko tapahtuvat suljettujen ovien takana.

– Toki on tärkeää, että asioita käsitellään julkisesti, silloin kun puhutaan yhteisestä päätöksenteosta. Mutta kun on salassa pidettävää materiaalia, silloin asia pitää käsitellä salassa, Marin sanoo.