1. yle.fi
  2. Uutiset

Kuopio vetäytymässä Puijon yhdistetyn maailmancupin hakemisesta

Kuopion kaupunki on vetäytymässä yhdistetyn maailmancupin osakilpailun hakemisesta Puijolle talvelle 2017. Jos kaupunki päättää olla osallistumatta hakemukseen, Puijon Hiihtoseura ei hae osakilpailua.

urheilu
Yleisöä Puijon kisoissa
Pertti Huotari / Yle

Kuopion kaupunki ei aio hakea yhdistetyn maailmancup-kilpailua talvelle 2017 yhdessä Puijon Hiihtoseuran kanssa.

Kaupungilla ja Puijon hiihtoseuralla on voimassa huhtikuussa tehty sopimus Puijon kisojen järjestämisestä helmikuussa 2017. Kansainvälinen hiihtoliitto on kuitenkin poistanut Kuopion mäkihypyn maailmancupin kilpailuohjelmasta ja kirjannut Puijolle ensi talvelle vain yhdistetyn maailmancupkisan.

Kaupungin mukaan olosuhteet ovat muuttuneet niin olennaisesti, että Puijon kisoja ei pystytä järjestämään sopimuksen edellyttämällä tavalla. Kuopion kaupunginhallitus käsittelee asiaa maanantaina suunnittelukokouksessaan.

Käytännössä kielteinen päätös tarkoittaisi sitä, että Puijon Hiihtoseura ei hae yhdistetyn kilpailua, koska se ei yksin pysty rakentamaan tapahtuman vaatimia tiloja.

Puijon kisoissa Kuopion kaupunki on vastannut urheilijoiden huoltopaikkojen sekä median ja yleisötilojen rakentamisesta. Puijon Hiihtoseuran puheenjohtajan Raimo Tammisen mukaan seuralla ei niiden rakentamiseen ole varaa.

- Omalla kustannuksella niitä ei ole varaa rakentaa. Minusta tuntuu, että kovin monelle ei ole selvää mikä kaupungin osuus kisoissa on ollut. Sieltä tullut raha ei ole mennyt PHS:lle, vaan kulunut kaupungin oman organisaation sisällä järjestelyihin, toteaa Tamminen.

Kisahakemus kansainväliselle hiihtoliitolle on tehtävä kesäkuun alkuun mennessä. Jos kilpailuhakemus jää tekemättä, on kilpailujen palauttaminen Puijolle Tammisen mukaan myöhemmin hankalaa.

- Jos sen nyt päästää, niin silloin annetaan sellainen viesti, ettei niitä kisoja haluta myöhemminkään. Ei niitä sitten ole helppoa enää saada takaisin.

Lue seuraavaksi