Syyttäjä vaatii lammastilan omistajalle pysyvää eläintenpitokieltoa

Lohjalaiselta lammastilalta löytyi viime vuonna lukematon määrä maahan kaivettuja lampaan raatoja. Tapauksen oikeudenkäynti alkaa tänään Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

Lampaan raatoja paljastui poliisin teettämissä kaivauksissa noin puolen metrin syvyydestä vuonna 2015. Kuva: Poliisi

Syyttäjä vaatii lohjalaisen lammastilan omistajalle pysyvää eläintenpitokieltoa. Tilalta löytyi viime vuonna lukematon määrä maahan kaivettuja lampaan raatoja. Myös eläinsuojelulain laiminlyönti tilalla on ollut syyttäjän mukaan laajamittaista ja jatkuvaa.

Poliisin tekemässä esitutkinnassa on ilmennyt, että tila on saanut taloudellista hyötyä välttäessään lupa- ja kuljetusmaksuja sekä eläinlääkärikuluja.

Lammastilan omistaja ja yksi työntekijä ovat syytettyinä törkeästä eläinsuojelurikoksesta ja yksi työntekijä eläinsuojelurikoksesta. Lisäksi kaikkia kolmea syytetään ympäristön turmelemisesta. Työntekijöille vaaditaan väliaikaista eläintenpitokieltoa ja kaikille syytetyille ehdollisia vankeusrangaistuksia.

Vastaajat ovat kiistäneet syyllistyneensä rikoksiin. Tapauksen oikeudenkäynti alkaa maanantaina Lohjalla. Käsittelyyn on varattu aikaa kuusi päivää.