1. yle.fi
  2. Uutiset

Kesän merkki Tampereelta – pörheät kanalinnut saapuvat Sorsapuistoon

Sorsapuiston siivekkäät kesäasukkaat muuttavat kortteereihinsa maanantaina aamupäivällä. Mukana on ensimmäistä kertaa muun muassa ranskalainen Marans-kana sekä terhakka Hollannin valkohuntu.

Luonto ja ympäristö
Kääpiö-kochin kanoja kanalassa
Viime kesä värikirjoa Sorsapuistossa.Mari Siltanen / Yle

Sorsapuiston kanalintujen kevätmuutto on taas käsillä. Kanat ja kukot saapuvat kesäksi häkkeihinsä Sorsalammen rannalle maanantaina aamupäivän aikana.

Kaupungin tiedotteen mukaan tänä vuonna lintuja on noin 50. Lintujen lukumäärä kasvaa kesän mittaan, kun myös kanaemojen tiput ilahduttavat puistossa kävijöitä.

Kesän 2016 uusia kanarotuja Sorsapuistossa ovat ranskalainen värikäs Marans-kana sekä terhakka Hollannin valkohuntu. Lintutarhassa tepastelee tänä kesänä myös kotimaisia Hämeen musta -maatiaiskanoja, kääpiö-Kochin kanoja, pörheitä erivärisiä silkkikanoja ja Plymouth Rock -rodun kanoja. Kussakin kanaparvessa on kukkonsa.

Lintuhäkkien edustalla on opastetaulut linturoduista. Lintuhäkeissä on myös QR-koodit, joista QR-koodilukijan käyttäjät pääsevät mobiililaitteillaan nettisivulle katsomaan lisätietoa linnuista.

Linnut ovat talvehtivat Hämeenkyrössä Tia Hämäläisen harrastekanalassa, jossa jokaisella rodulla on erillinen häkki. Kaupunki vuokraa linnut kesäksi ja huolehtii niiden kesähoidosta.

Kukko ja kana syövät kaalia, yksi kukko tuijottaa
Mari Siltanen / Yle

Sorsapuistoon on tuotu erilaisia lintuja jo vuodesta 1939 lähtien.

Lue seuraavaksi