Katutyöt ruuhkauttavat Rovaniemen keskustan kesäksi

Rovaniemen Valtakadun-Yliopistokadun remontin tietyöt aloitetaan maanantaina. Urakoitsija kehottaa kiertämään urakka-alueen tai varaamaan enemmän aikaa läpikulkuun.

remontti
Tietyö, Veitikanharju, Yliopistonkatu, Rovaniemi, Kirkkolampi
Yliopistonkadun remontti aloitetaan Kirkkolammen kohdalta maanantaina 16.5.Antti Mikkola / Yle

Kaksi kesää kestävän remontin työt aloitetaan Kirkkolammen kohdalta, missä uusitaan kevyen liikenteen väylän vesijohtoja ja sadevesiviemäriä. Tämän viikon aikana aloitetaan kunnostustyöt myös Vapaudentien risteyksessä, missä yksi kaista jaetaan kevyenliikenteen ja kahden risteävän ajoneuvoliikenteen kesken.

Jos on mahdollista käyttää muita reittejä, niin kannattaa pysyä urakka-alueelta pois.

Työmaapäällikkö Teemu Schroderus

– Aamun työpaikkaliikenteen kannattaa ottaa huomioon nämä uudet liikennejärjestelyt, jotka tulevat tulevina viikkoina muuttumaan, pääurakoitsija Situra Group Oy:n työmaapäällikkö Teemu Schroderus sanoo.

Vilkasliikenteisen Yliopistonkadun remontin aikaiset liikennejärjestelyt tullaan järjestämään niin, että liikenteelle olisi mahdollisimman vähän haittaa.

– Mutta tuleehan se huomattavasti vaikuttamaan. Jos on mahdollista käyttää muita reittejä, niin kannattaa pysyä urakka-alueelta pois. Ainakin ajassa ottaa huomioon, että se (remontti) hidastaa läpikulkua.

Heinäkuussa eniten haittaa liikenteelle

Kesän aikana remontoidaan myös poliisilaitoksen puoleinen kevyen liikenteen väylä, Sairaalakadun ja Kellonsoittajankadun risteykset sekä Jorma Eton tien valoristeys. Lisäksi toinen urakoitsija remontoi Rauhankatua kesällä.

Tienkäyttäjien kannalta huonoin tilanne on heinäkuussa, jolloin Jorma Eton tien risteys on työn alla. Tuolloin liikennevalot ovat pois käytöstä ja rautatien alikulun liikenne siirretään yhdelle aukolle.

– Kohdennettiin heinäkuulle, koska silloin on lomakuukausi ja liikennemäärät ovat huomattavasti paljon pienempiä kuin muina kuukausina, Schroderus perustelee.

Päällystystyöt tehdään syksyn aikana, mutta remonttia jatketaan lumentuloon saakka. Ensi kesänä Valtakatua remontoidaan Jorma Eton tien risteyksestä Argry Birds -puistolle saakka.