1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Vastaanottokeskuksen polttopulloiskusta kolme ja puoli vuotta vankeutta

Keski-Suomen käräjäoikeus on tuominnut petäjävetisen miehen kolmen ja puolen vuoden vankeuteen Petäjäveden vastaanottokeskuksen tuhopolton yrityksestä. Mies heitti vastaanottokeskukseen viisi polttopulloa.

Kuva: Isto Janhunen / Yle

Keski-Suomen käräjäoikeus on antanut tuomion Petäjäveden vastaanottokeskuksen tuhopolton yrityksestä. Oikeus tuomitsi petäjävetisen miehen kolmen vuoden ja kuuden kuukauden ehdottomaan vankeuteen.

Vuonna 1991 syntynyt mies oli syytteen mukaan valmistanut viisi polttopulloa, ja mennyt vastaanottokeskukselle. Vastaanottokeskuksen ovi oli lukossa, jolloin mies oli sytyttänyt polttopullot ja heittänyt ne oven lasiin. Oven lasi oli särkynyt, ja osa polttopullloista oli lentänyt sisään tuulikaappiin. Pullot aiheuttivat tuulikaapissa palon, joka muodosti rakennuksen sisään runsaasti savua.

Syytteen mukaan tuhotyö jäi yritykseksi siitä syystä, että tuulikaapissa ei ollut palavaa materiaalia, jossa palo olisi bensiinin palamisen jälkeen jatkunut.

Vastaanottokeskuksessa oli tekohetkellä noin 80 ihmistä, joista huomattava osa lapsia. Syytteen mukaan rikoksella onkin yritetty aiheuttaa suurelle ihmismäärälle vakavaa hengen ja terveyden vaaraa.

Korjaus 13.5. klo 16.45: Leipätekstiin korjattu otsikon mukainen oikea tuomion pituus.