Attendo hämmästelee Porin tulkintaa: "Toimitimme kaikki tarvittavat asiakirjat"

Terveyspalveluyritys Attendo ei hyväksy tulkintaa, jonka mukaan se pitäisi sulkea pois Porin kaupungin työterveyshuoltoa koskevasta kilpailutuksesta. Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen sulkisi Attendon ulkopuolelle, koska se ei hänen mielestään ole toimittanut Porille riittäviä asiakirjoja.

Pori
Lääkäripalveluja tarjoavan Attendon toimisto.
Yle

Terveyspalveluyhtiö Attendo katsoo, että sitä ei pidä sulkea Porin työterveyden järjestämistä koskevan tarjouskilpailun ulkopuolelle.

Attendo jätti Porille osallistumispyynnön tarjouskilpailuun ryhmittymänä, jonka osat ovat Attendo Finland Oy ja Attendo Terveyspalvelut Oy. Attendo ei kuitenkaan ole toimittanut Porille tietoja Attendo Terveyspalvelut Oy:n luottoluokituksesta.

Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen esittää maanantaina kokoontuvalle kaupunginhallitukselle, että Attendo jätetään puuttuvien tietojen takia tarjouskilpailun ulkopuolelle.

Asiassa on toimittu täysin tarjouspyynnön mukaisesti.

Attendon viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Lauri Korkeaoja

"Toimitimme kaiken tarvittavan tiedon"

Attendon mukaan Porin tarjouskilpailua koskevissa vaatimuksissa ei edellytetty, että molempien ryhmittymään kuuluvien tahojen luottoluokituksesta toimitetaan selvitys.

– Lähetimme luottoluokitustiedot vastuutarjoajan (Attendo Finland Oy) osalta. Tarjouspyynnössä nimenomaan edellytettiin ”tarjoajan tai tarjoajayhteenliittymän vastuutarjoajan” luottokelpoisuustietoja. Asiassa onkin toimittu täysin tarjouspyynnön mukaisesti ja kaikki tarvittava tieto on annettu hankintayksikölle, Attendon viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Lauri Korkeaoja sanoo.

Korkeaojan mukaan Attendo katsoo, että sen pitää saada jatkaa tarjouskilpailuun.

Muut Porin työterveyttä kärkkyvät yhtiöt ovat Suomen Terveystalo, Porin Lääkäritalo ja Mehiläinen. Pori päätti viime vuonna, että se luopuu omien työterveyspalvelujen järjestämisestä ja luovuttaa työterveyden kilpailutuksen jälkeen yksityiselle toimijalle liikkeenluovutusperiaatteella.