1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Nainen suuttui naapurin tekemästä remontista – kostosta tuli kallis paukku

Kouvolalainen pariskunta vainosi naapureita, jotka korottivat taloremontin yhteydessä talonsa kattoa. Toinen tuomituista joutuu korvaamaan vainoamisen uhreille kummallekin 2 500 euroa. Pariskunnan käräjäoikeudessa saamat sakkotuomiot pysyivät hovioikeudessa ennallaan.

Kotimaan uutiset

Naapurin vainoamisesta Kouvolassa saatuja sakkotuomioita ja vahingonkorvauksia on käsitelty Itä-Suomen hovioikeudessa. Pariskunnan saamat sakkotuomiot ovat pysyneet ennallaan.

Hovioikeus sen sijaan vapautti miehen maksamasta vainotuille korvauksia. Syynä on se, että miehen ei voitu todisteiden valossa osoittaa käyneen tärvelemässä naapurin pihaa. Todisteena käytetyissä valvontakamerakuvissa näkyi vain nainen.

Nainen joutuu yksin maksamaan vainotuille henkisestä kärsimyksestä yhteensä 5 000 euroa. Hovioikeus alensi summaa, sillä käräjäoikeuden määräämä korvaussumma oli 8 000 euroa.

Kouvolan käräjäoikeus määräsi viime marraskuussa kouvolalaiselle pariskunnalle kummallekin 80 päiväsakkoa. Pariskunta tuomittiin vainoamisesta, jota oli jatkunut puolitoista vuotta.

Nainen teki ilkivaltaa naapurin pihalla

Vainoaminen alkoi vuonna 2014 naapurin kattoremontista. Vainoamisesta syytetyn pariskunnan hermo paloi lopullisesti, kun naapuri teki taloonsa katon korotuksen. Vaimo kertoi poliisitutkinnassa, että naapurin tekemä katon korotus oli pilannut pariskunnan elämän.

Nainen oli oikeuden mukaan tehnyt naapurin pihalla useasti ilkivaltaa ja anastanut sieltä tavaraa jatkuvasti. Hän oli vienyt muun muassa perheen lasten polkupyörät, grillin, potkukelkan, luumupuun taimen ja magnolia-pensaan.

Lisäksi hän oli vahingoittanut naapurin kukkapenkkiä tuhoamalla istutuksia ja katkomalla kukkia sekä levittämällä lasinsiruja nurmikolle.

Lue seuraavaksi