Hehtaarien laajuinen rengaskasa palaa Espanjassa – tuhansia evakuoitu (video)

Viranomaiset määräsivät 9 000 ihmistä evakuoitaviksi läheisistä kerrostaloista myrkyllisen savun vuoksi. Kaikkiaan 11 hehtaarin kokoisesta rengaskasasta on palanut kolme neljäsosaa. Palon uskotaan olevan tahallaan sytytetty.

Ulkomaat
Uutisvideot: Espanjan rengaspalo
Uutisvideot: Espanjan rengaspalo

Sesenassa sijaitsee yksi Euroopan suurimmista autonrenkaiden kaatopaikoista. Kaatopaikalla on syttynyt tulipalo, joka levittää ympäristöön myrkyllisiä kaasuja.

Videolla näkyy, kuinka helikopterit lentävät paksun savun keskelle ja yrittävät sammuttaa tulipaloa.

Kukaan ei ole loukkaantunut palossa.

Espanjan viranomaiset kehottavat ihmisiä pysymään sisätiloissa tulipalon takia. Sesena sijaitsee noin 30 kilometriä etelään Espanjan pääkaupungista, Madridista ja savupatsas näkyi sinne saakka.

Perjantai-iltana viranomaiset määräsivät 9 000 ihmistä evakuoitaviksi läheisistä kerrostaloista myrkyllisen savun vuoksi, sillä sääolosuhteiden uskottiin muuttuvan yön aikana niin, että savu ajautuisi suoraan talojen ylle. Talot sijaitsevat vain kilometrin päässä palavasta rengaskasasta.

Palolaitos on kertonut edistyneensä palon sammuttamisessa, mutta viranomaiset eivät tiedä, milloin palo saadaan lopullisesti sammutettua. Pelastusviranomaiset raivasivat puskutraktorilla palokujia rengaskasaan estääkseen palon leviämisen, mutta palo saattaa kestää vielä päiviä.

Palon uskotaan olevan tahallaan sytytetty, sillä alueella oli satanut rankasti viime päivien aikana ja maa oli hyvin märkää. Jättimäinen rengaskasa levittäytyi kaikkiaan 11 hehtaarin alueelle ja perjantai-iltaan mennessä siitä oli palanut jo kolme neljäsosaa. Alueelle oli varastoitu noin 90 000 tonnia käytettyjä renkaita.

Rengaskasa oli julistettu laittomaksi jo vuosia sitten, sillä sillä ei ollut tarvittavia lupia. Viranomaiset suunnittelivat parhaillaan, miten alue siivottaisiin.

Lähteet: Reuters, AP, Yle Uutiset