Keijo Kopra viidettä kertaa lasinpuhalluksen maailmanmestariksi

Iittala Cup, lasinpuhalluksen MM-kisat kilpailtiin lauantaina Hämeenlinnan Iittalassa. Mestariksi puhalsi Iittalan lasitehtaan Keijo Kopra.

kulttuuri
Mies puhaltaa lasivatia lasinpuhalluskilpailuissa
Fiskars

Keijo Kopra on lasinpuhalluksen maailmanmestari jo viidettä kertaa. Aiemmin hän on voittanut vuosina 1994, 1989, 2008 ja 2012.

Hän puhalsi MM-kilpailun suurimman pallon, joka oli halkaisijaltaan 553 millimetriä. Kopralla on pallonpuhallustaitoa, sillä hänellä on hallussaan MM-kilpailujen palloennätys vuodelta 1987. Silloin hän puhalsi pallon, jonka halkaisija oli 593 milliä.

Lauantaisessa kisassa Kopra puhalsi toiseksi pisimmän lieriön (2 545 millimetriä) sekä toiseksi suurimman vadin (540 millimetriä).

Kisassa toiseksi sijoittui freelancer Kari Alakoski ja kolmanneksi Risto Nyqvist Iittalan lasitehtaalta. Kolmannen kierroksen jälkeen Alakoski ja Kopra olivat tasapisteissä, joten kilpailu ratkesi vasta uusintakierroksella.

Iittala Cup on kutsukilpailu kaikkein taitavimmille lasinpuhaltajille.

Normaalisti joka toinen vuosi järjestettävä Iittala Cup järjestetään Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi myös vuonna 2017 toukokuussa.