Angry Birds -elokuvalla vahva alku lippuluukuilla: avausviikonlopun ykkösenä 37 maassa

Suomalaisen Rovion jättisatsaus näytti lähtevän lentoon avausviikonloppunaan.

Kotimaa
Angry Birds -elokuva
Angry Birds -elokuva ampui itsensä katsojatilastojen ykköspaikalle Yhdysvalloissa. Rovio Entertainment

Viime viikolla ensi-iltansa saanut Angry Birds -elokuva on aloittanut lippuluukuilla vahvasti. Animaatio on tuottanut ensimmäisen viikonlopun aikana noin 38 miljoonaa euroa, kertoo elokuvan takana ollut suomalaisyhtiö Rovio.

Vihaisten lintujen tarina nousi viikonlopun katsotuimmaksi elokuvaksi 37 maassa. Erityisen hyvin lipputuloja ropisi Venäjältä, Isosta-Britanniasta, Saksasta, Meksikosta ja Brasiliasta, joista jokaisessa avausviikonlopun tuotot ylittivät 2 miljoonaa euroa.

Myös Suomessa Angry Birds oli viikonlopun katsotuin elokuva 68 750 katsojalla. Levitysyhtiön tiedotteen mukaan tämä on vuoden toiseksi paras avaustulos heti Risto Räppääjä ja yöhaukka -elokuvan jälkeen. Sonyn elokuvalevityksestä vastaava elokukuvaneuvos Jussi Mäkeä kertoo, että elokuvalle odotellaan Suomessa nyt 400 000 katsojaa, kun ennen ensi-iltaa tavoite oli asetettu 300 000 katsojaan.

Elokuva on nyt jakelussa 74 maassa. Ensi viikonloppuna lipputuloja alkaa virrata myös Pohjois-Amerikan ja Kiinan isoilta markkinoilta, joissa suosittuun peliin perustuva elokuva tulee ensi-iltaan perjantaina 20. toukokuuta.

Angry Birds -elokuva on tuotanto- ja markkinointibudjetillaan suomalaisen elokuvahistorian ylivoimaisesti kallein hanke.

_* Juttua päivitetty 13:19, lisätty Suomen katsojaluvut viikonlopulta. _