Hyppää sisältöön

Kalliolla köllivä julkkisnorppa nimettiin Pullervoksi

Ääniä annettiin yli 11 000 kappaletta. Pullervo oli ylivoimainen suosikki rohmuten äänistä kolmanneksen.

Netissä ihastuttanut Norppaliven päätähti on saanut nimen. Norppauros nimettiin Pullervoksi. WWF:n järjestämässä nimikilpailussa annettiin yli 11 000 ääntä,  Pullervo rohmusi äänistä kolmanneksen.

– Pullervo on mainio, omaperäinen nimi, joka sopii mielestämme erinomaisesti Norppaliven toiselle tähdelle. Samalla nimi kuvastaa hyvin sitä letkeää ja leppoisaa tunnelmaa, jota kansansuosikeiksi nousseet norpat ovat ihmisille välittäneet, WWF:n suojelujohtaja Jari Luukkonen sanoo.

WWF käynnisti koko kansan nimikilpailun viikko sitten. Luontokuvaaja Juha Taskinen ja norppatutkija Meeri Koivuniemi valitsivat viisi suosikkiaan, joista nimi valittiin. Pullervon kanssa nimestä kisasivat myös Sulo, Severi, Saimo ja Aarre.

WWF:n Norppaliveä on katsottu noin 750 000 kertaa. Livelähetyksen tavoitteena on tehdä saimaannorppaa tutummaksi ihmisille ja valistaa lajia uhkaavista vaaroista.

Idea livekamerasta lähti siitä, kun Itä-Suomen yliopiston tutkijat kertoivat haluavansa tunnistaa kaikki saimaannorpat. Norpat tunnistaa niiden kylkikuvioista, joita edes karvan vaihtuminen ei muuta.

.
.