Koe uusi yle.fi

Suomalais-englantilais-espanjalaisen ryhmän epäillään tuoneen viiden miljoonan euron edestä huumeita kehossa ja autossa

Englantilaisen miehen epäillään kuljettaneen Suomeen lähes 300 kiloa hasista, 28 kiloa kokaiinia ja pari kiloa ekstaasia kehonsa sisällä ja autossa. Miehen uskotaan toimineen suomalaismiehen lukuun. Kuljetuksia epäillään olleen vuosina 2007–2015.

Kotimaa
Poliisin kuva rahanipuista.
Poliisi

Viranomaiset ovat paljastaneet laajan huumeiden maahantuontikokonaisuuden. Suomeen epäillään tuodun 28 kiloa kokaiinia ja lähes 300 kiloa hasista sekä kaksi kiloa ekstaasia. Huumeiden arvo katukaupassa on arvion mukaan noin viisi miljoonaa euroa.

Viranomaisten mukaan salakuljetuksesta on otettu kiinni Nurmijärvellä englantilaisia ja suomalaisia. Esitutkinnassa on rikoksesta epäiltynä myös yksi Espanjan kansalainen, joka otettiin kiinni Espanjassa.

Esitutkinnan mukaan englantilainen mies on kuljettanut huumeita Suomeen suomalaismiehen lukuun Hollannista ja Espanjasta. Huumeita on kuljetettu kehon sisällä ja autoon piilotettuna. Niitä on tuotu lentäen ja autolla Torniosta rajan yli. Huumeiden tuonnin epäillään alkaneen vuonna 2007, ja se jatkui vuoteen 2015 saakka.

Keskusrikospoliisi ja Tulli pääsivät epäiltyjen jäljille, kun kaksi englantilaista saapui Ruotsista Suomeen joulukuun 2015 puolivälissä. Viranomaisilla oli etukäteen ulkomailta saatu tieto, että englantilainen mies olisi tuomassa Espanjasta Suomeen huumelastia. Poliisi tarkkaili seuruetta, kun he majoittuivat Nurmijärvelle mökkiin, mihin poliisi teki kotietsinnän. Poliisi otti kiinni kaksi englantilaista ja kolme suomalaista.