1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. perusturva

Vihreiden ja kristillisten piiripomot: Ei Porin perusturvan maksukorotuksille

Satakunnan vihreiden puheenjohtaja Kaarina Ranne ja Satakunnan kristillisdemokraattien puheenjohtaja Simo Korpela ottavat yhdessä kantaa Porin perusturvan palvelumaksukorotuksia vastaan. Porin kaupunginhallitus käsittelee perusturvalautakunnan hylkäämiä maksukorotuksia otto-oikeudella maanantaina.

Perusturva
Terveyskeskuslääkäri kokeilee lapsen polvirefleksiä.
Ari-Pekka Sirviö / Yle

Kristillisdemokraattien ja vihreiden Satakunnan-piirin puheenjohtajat vaativat yhteisessä kannanotossaan, että Porin perusturvan budjettivajetta ei kateta palvelumaksujen korotuksilla.

– On selvää, että Porin perusturvan budjettia pitää, jo tehtyjen huomattavien säästöpäätösten lisäksi, edelleen tasapainottaa. Ei kuitenkaan veroteta näillä talkoilla kaikkein eniten apua tarvitsevia, Simo Korpela (kd.) ja Kaarina Ranne (vihr.) kirjoittavat.

Porin perusturvalautakunta hylkäsi viime viikolla perusturvan virkamiesjohdon esittämät asiakasmaksujen korotukset, jotka kasvattaisivat maksuja noin neljäsosalla. Kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen tuo kuitenkin asian otto-oikeudella Porin kaupunginhallituksen käsittelyyn maanantaina.

Porin perusturva järjestää sosiaali- ja terveyspalvelut Porin lisäksi Ulvilassa ja Merikarvialla.