1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kehä III:lla poikkeuksellinen ruuhka – varaa kotimatkaan ainakin puoli tuntia ekstraa

Kehä III:lla madeltiin aamulla kymmenen kilometrin ruuhkaletkassa liki ennennäkemättömään tyyliin.

Tämä viikko on todennäköisesti kaikista hankalin viikko pääkaupunkiseudun liikenteen sujumisen kannalta Kuva: Yle

Liikennekeskuksen päällikkö Mika Jaatinen kertoo, että Kehä III:lla on tänään ollut Suomen teille aivan poikkeuksellinen ruuhka. Tietöistä johtuvat nopeusrajoitukset alensivat nopeudet paikoin 50 kilometriin tunnissa.

– Kehä III:lla todella oli ruuhkaa tänään aamulla ja todennäköisesti on iltapäivälläkin. Ihan lyhyeen matkaan saattoi aamulla kulua yli puoli tuntia, Jaatinen sanoo.

Varsinaista päivittäistä ruuhkaa Suomessa ei esimerkiksi Keski-Euroopan tapaan ole, sillä täällä sumpun syntymiseen tarvitaan jonkinlainen liikenneonnettomuus tai juhlapyhä.

Tämänpäiväisen poikkeuksellisen ruuhkan syynä on Hämeenlinnanväylän kohdalla oleva ja tänään maanantaina entisestään laajentunut siltatyömaa, joka tulee jatkumaan elokuun loppuun.

Yle Helsingin radiotoimitukseen aamulla soittaneet autoilijat kertoivat hämmentyneensä kaventuneista ajokaistoista ja siitä, miten missäkin kohtaa tulee ryhmittyä.

– Yritämme selvittää, että voisimmeko parantaa ohjeistuksia, Jaatinen kertoo.

Kehä I:n tietyöt ruuhkauttavat Kehä III:sta

Tavallista enemmän liikennettä Kehä III:lle tuovat Liikennekeskuksen päällikön mukaan Kehä I:n useat tietyöt. Niiden seurauksena liikennettä on siirtynyt Kehä III:lle.

Kehä I:n perusparannus jatkuu syksyyn 2017.

Autoilijoiden kärsivällisyyttä koettelevat tällä viikolla myös Hakamäentiensillan betonityöt. Niiden takia liikenteessä on poikkeusjärjestelyjä, jotka saattavat aiheuttaa ruuhkaa erityisesti Pasilan läheisyydessä Koskelantiellä, Mäkelänkadulla ja Vihdintiellä.

Yleensä käytössä on ollut kaksi kaistaa molempiin suuntiin ja nyt kaistoja on yksi molempiin suuntiin.

– Kyseessä on sillankannen valutyö, jonka työ pitää tehdä yhtäjaksoisesti.

Jaatisen mukaan tämän viikon jälkeen helpottaa, sillä Hakamäentien siltatyömaan huomenna tiistaina alkavat poikkeavat järjestelyt kestävät tämän viikon torstaihin saakka. Käytössä on vain yksi kaista.

– Tämä viikko on varmaankin se kaikista hankalin viikko pääkaupunkiseudun liikenteen sujumisen kannalta, mutta sen jälkeen helpottaa.

Jaatinen muistuttaa, että matka-ajat ovat vääjäämättä pidempiä tänä keväänä, mutta kesälomien aikana määrät laskevat ja teille mahtuu hyvin.