Kemin kaupunginteatterin nuorisolinjan näytelmä pureutuu kipupisteisiin

Nuoruuden vaikeita asioita käsitellään Kemin kaupunginteatterin nuorisolinjan tämän kevään päättötyössä mustan huumorin sävyttämänä. Too School for Cool -näytelmä sijoittuu kouluelämään.

näytelmät
Kemin kaupunginteatterin nuorisolinjan näyttelijöitä Too School for Cool -näytelmässä
Kati Teirikko / Yle

Nuorisolinjan näyttelijät Janika Romppainen ja Aleksiina Marttala kertovat, että Too School for Cool -näytelmässä herkullisinta on näytellä aikuista. Näyttelijöillä on useita rooleja.

– Opettajan rooli on ylitse muiden. Tämä on sellainen rooli, jossa pääsee kunnolla revittelemään ja kopsuttelemaan korkkareissa lavalla, Aleksiina Marttala sanoo.

Yksi Janika Romppaisen rooleista on puolestaan rehtorin rooli. Toinen rooli on esittää bimboa.

– Bimbot puhuvat pojista, somesta ja kaikesta sellaisesta, Romppainen kertoo.

Näytelmässä on tuotu esille asioita, joita nuoret kohtaavat oikeassakin elämässä, toki väritettynä ja vähän liioiteltuna. Paineita tulee joka suunnasta: koulusta, kavereilta ja vanhemmilta.

Lauantaina 21. toukokuuta ensi-illassa olevan näytelmän on käsikirjoittanut Elina Kiikku. Sovitus ja ohjaus ovat Inkeri Raittilan ja Hanna Vähäniemen. Vähäniemi on vetänyt kaupunginteatterin nuorisolinjaa neljä vuotta näyttelijäntyön ohella. Nuoret rikastuttavat laitosteatteria, hän sanoo.

– Tällaista toimintaa ei ole kovin monessa muussa laitosteatterissa, Vähäniemi arvioi.