Rovaniemen teatterin syksy on riemukasta koheltamista ja rivoja lauluja

Syyskuussa käynnistyvään Rovaniemen teatterin syksyyn mahtuu komediaklassikko, mustaa huumoria, musiikkia sekä perheteatteria.

kulttuuri
Iso kiltti jätti Rovaniemen teatteri ensi-ilta 23.4.2016
Näytelmän suunnitteluryhmä koostuu vierailijoista. Ohjaus on Pekka Ojalehdon ja Eljas Liinamaan, koreografia Atte Herdin, lavastus Tellervo Syrjäkarin ja pukusuunnittelu Mirkka Nyrhisen.Rovaniemen teatteri

Rovaniemen teatterin syksyn ohjelmistoon kuuluvat sing along -näytelmä Tulitikkuja lainaamassa, musta komedia Täti ja minä sekä Vänän musiikkibaarin teemailtamat.

– Pikkujouluohjelmistoa tulee aika railakkaalla tavalla, Rovaniemen teatterin johtaja Kari Väänänen sanoo.

Rovaniemen teatterin tulitikkuja lainaamassa on täysin uusi versio, railakas kaupunkiseikkailu.

– Tulitikkuja lainaamassa on kohellus, riemukas kahden jätkän eksyminen nuoruudenlähteelle.

Rovaniemellä esitettävä versio on sing along -näytelmä, jossa yleisö pääsee laulamaan mukana. Komedian aikana soi retrohittejä kuten Dirlandaa.

– Ikään kuin karaoketeatteri. Uskoisin, että tulee aika hauskaa ja hillitöntä, Väänänen ennustaa.

Vänän musiikkibaarin ohjelmisto jatkuu syksyllä. Luvassa on retromusiikin lisäksi pikkujouluspesiaali sekä Suomen kansan rivoimpia lauluja. Kyseessä on laulukulttuuri, joka yritettiin 30-luvulla peittää.

– Isojen poikien laulut jää niille kyllä kakkoseksi.

Joulutarina näyttämölle

Perheteatterin puolelta löytyy Vänän jätskibaarin konsertit sekä ensi kertaa näyttämölle saatava Joulutarina. Koululaisille suunnattu työpajamuotoinen esitys Teatterin seitsemän ihmettä osallistaa lapsia luomaan teatteria.

Väänänen kirjoittaa parhaillaan näytelmää elokuvaan ja romaaniin perustuvasta Joulutarinasta. Perhenäytelmä tullaan esittämään kolmena jouluna ensimmäisestä adventista loppiaiseen saakka ja siitä toivotaankin perheen joulutraditiota. Näyttämöllä nähdään kuitenkin varsin erilainen tarina kuin valkokankaalla on totuttu näkemään.

– Tarkoitus ei ole mitenkään kopioida elokuvaa, päinvastoin. Olen kirjoittanut todella vapaalla kädellä sitä, Väänänen kertoo.

Hän toivottaa kaikki tervetulleiksi Rovaniemen teatteriin, mutta yksi toive olisi.

– Kerrankin menisi niin päin, että muijat eivät tule äijiensä kanssa katsomaan, vaan että äijät tulevat muijiensa kanssa katsomaan. Esimerkiksi tulitikkuja lainaamassa on semmoista äijäkohellusta, että suosittelen arvon ukot, että tulkaa. En usko, että pitkästytte.