1. yle.fi
  2. Uutiset

Luvattomasti rakennettuja parakkeja myyty huvilana Huittisissa

Huittisten ympäristö- ja rakennuslautakunta käsittelee kokouksessaan keskiviikkona erikoista tapausta. Vyyhti alkoi selvitä, kun kaupunki sai tiedon osoitteenmuutoksesta kohteeseen, jota ei ole osoiterekisterissä.

Huittinen
Avain ja seteleitä.
Ismo Pekkarinen / AOP

Huittisten rakennustarkastaja haluaa keskeyttää luvattoman rakentamisen Huittisten Vampulassa.

Tapaus tuli kaupungin tietoon, kun maistraatti ilmoitti muuttoilmoituksesta, johon merkittyä osoitetta ei löydy Huittisten osoiterekisteristä. Tarkemmissa tutkimuksissa selvisi, että ilmoitus on tehty tontille, jossa sijaitsee asumiskelvottomana hylätty ränsistynyt rakennus.

Rakennuksen lähelle on ollut rakenteilla kaksi parakkirakennusta, jotka on rakentajan mukaan tehty jalaksille myytäviksi ja siirrettäviksi muualle. Kohdetta on kuitenkin myyty netissä muuttovalmiina huvilana. Kohteen osoitteeksi on merkitty eri osoite kuin millä parakit sijaitsevat.

Poliisiasia?

Rakentamiselle ei ole haettu eikä näin ollen myöskään myönnetty rakennuslupaa. Rakennustarkastaja on jo toimittanut kiinteistön omistajalle ja muuttoilmoituksen tekijälle kirjeen, jossa kerrotaan, että parakkeja ei saa käyttää asumiseen ja rakennustyöt on keskeytettävä.

Rakennustarkastaja ehdottaa, että Huittisten ympäristö- ja rakennuslautakunta keskeyttää rakennustyöt, kunnes niille on saatu asianmukainen lupa. Jos lupaa ei haeta, rakennukset pitää purkaa ennen juhannusta. Samalla tarkastaja esittää, että lautakunta tekisi poliisille ilmoituksen tapauksesta.

– Tekoa ja laiminlyöntiä ei voi pitää vähäisenä, rakennustarkastaja Seija Holmi toteaa.

Lue seuraavaksi