Hondurasin ex-presidentin poikaa uhkaa elinkautinen huumetuomio

Hondurasin eliittiin kuuluva Fabio Lobo myöntää kuuluneensa kokaiinin salakuljetusvyyhteen.

Ulkomaat
Presidentti Porfirio Lobo Sosa ja hänen vaimonsa Rosa Elena de Lobo johtivat Hondurasia vuosina 2010-2014.
Presidentti Porfirio Lobo Sosa ja hänen vaimonsa Rosa Elena de Lobo johtivat Hondurasia vuosina 2010-2014. EPA/GUSTAVO AMADOR

Hondurasin ex-presidentin poika on myöntänyt syyllistyneensä Yhdysvaltoihin suuntautuneeseen huumeiden salakuljetukseen.

– Tiesin sen olevan laitonta, myöntää Fabio Lobo vastatessaan huumesyytteisiin New Yorkissa, liittovaltion tuomioistuimessa.

Yhdysvaltain huumeviranomaiset pidättivät 44-vuotiaan Lobon vuosi sitten Haitissa. Häntä syytetään osallisuudesta salakuljetusvyyhteen, jossa kokaiinilasteja kuljetettiin Hondurasista Yhdysvaltoihin.

Oikeudessa Lobo myönsi osallisuutensa huumekauppaan, johon epäillään sotkeutuneen myös Hondurasin poliisiviranomaisia.

Fabio Lobo on Hondurasin entisen presidentin Porfirio Lobo Sosan vanhin poika. Lobo Sosa toimi Hondurasin johdossa vuosina 2010-2014.

– Olitpa sitten katutason diileri, kartellin jäsen tai entisen presidentin poika, niin huumekauppa on huumekauppaa, totesi Lobon tapauksesta Manhattanin tuomioistuimen syyttäjä Preet Bharara.

Fabio Loboa uhkaa vähintään kymmenen vuoden vankeustuomio, mutta myös elinkautinen vankeusrangaistus on hyvinkin mahdollinen.

Arviolta 70–80 prosenttia Etelä-Amerikassa tuotetusta kokaiinista viedään Yhdysvaltoihin Hondurasin kautta.

Lähteet: Reuters