Ranskassa protestit työlakiuudistusta vastaan voimistuvat – tiesulkuja ja ruuhkia luvassa

Ranskan suurimpiin kaupunkeihin on odotettavissa liikenneruuhkia tänään tiistaina, kun kuljetusalan työntekijät osoittavat mieltään maan työlain uudistusta vastaan.

Ulkomaat
Pariisissa osoitettiin mieltä työlain uudistusta vastaan 12.5. 2016.
Ranskalaiset eivät työlakiuudistusta purematta niele. Pariisissa osoitettiin mieltä työlain uudistusta vastaan 12.5. 2016.EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Ranskassa nousee tällä viikolla jälleen uusia protestiaaltoja hallituksen kiistellyn työlain uudistuksen takia.

Tiistaina muun muassa kuorma-autojen kuljettajat aikovat tehdä tiesulkuja maan suurimpien kaupunkien pääväylille. Lisäksi ammattiliitot kehottavat Pariisin metroa lakkoon.

Keskiviikoksi on luvassa häiriöitä maan junaliikenteeseen, kun työntekijät lakkoilevat. Lentoliikenne voi puolestaan takkuilla torstaina, jolloin lennonjohtajat liittyvät mukaan protesteihin.

Ranskan sosialistihallitus on valmistellut muutoksia liian jäykkänä pidettyyn työlakiin. Hallitus haluaa taittaa korkean työttömyyden uudistuksella, joka toteutuessaan muun muassa helpottaisi työntekijöiden irtisanomista ja lisäisi joustoa työehtoihin.

Viime viikolla hallitus päätti, että se aikoo saada lain läpi muilla keinoin, ilman alahuoneen äänestystä. Päätös on suututtanut ammattiliittoja entisestään.

Lähteet: AP