1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Sinead O'Connor katosi ja löytyi – huolestuneet fanit seurasivat tilannetta Facebookista

Muusikko kirjoitti katoamisensa jälkeen Facebook-sivulleen sekavan tekstin meneillä olevasta huoltajuuskiistasta. O'Connor on aiemminkin pelästyttänyt fanejaan verkkokirjoituksillaan.

kulttuuri
Sinead O'Connor esiintymässä Carthage Jazz -festivaaleilla.
Sinead O'Connor esiintymässä Carthage Jazz -festivaaleilla Tunisissa huhtikuussa 2013.Mohamed Messara / EPA

Sinead O'Connorin fanit seurasivat huolestuneina muusikon etsimistä viikonlopun aikana. Irlantilainen laulaja-lauluntekijä ilmoitettiin kadonneeksi sunnuntaiaaimuna.

Maanantaina Chicagon poliisi kertoi löytäneensä pyöräretkelle lähdettyään kadonneen O'Connorin. Poliisi ilmoitti hänen olevan hyvissä voimissa, muttei kertonut mistä O'Connor löytyi.

Poliisin mukaan O'Connor lähti pyöräilemään kello kuudelta aamulla sunnuntaina. Noin kaksi tuntia myöhemmin hänen viralliselle Facebook-sivulleen ilmestyi sekava teksti meneillään olevasta huoltajuuskiistasta.

Facebook-päivityksessä (siirryt toiseen palveluun)O'Connor kirjoitti aikuiselle pojalleen Jakelle ja haukkui ex-kumppaniaan Donal Lunnya valehtelijaksi.

Päivää aiemmin muusikko kirjoitti Facebookin olevansa matkalla "etelään" osallistuakseen mielenosoitukseen Pohjois-Carolinan transsukupuolisia syrjivää, niin sanottua "vessalakia" vastaan.

Pelästyttänyt ennenkin

Sinead O'Connor on aiemminkin aiheuttanut faneilleen huolta verkkopäivityksillään. Marraskuussa hän kirjoitti Facebookiin, että hän oli ottanut yliannostuksen irlantilaisessa hotellissa. Irlannin poliisi ilmoitti myöhemmin, että O'Connor oli löytynyt ja turvassa.

Kuukausi myöhemmin irlantilaistähti kirjoitti sivulleen, että häntä pidettiin sairaalassa mielenterveystutkimusten vuoksi. Hän on puhunut julkisuudessa avoimesti mielenterveysongelmistaan.

Tiistaiaamuna O'Connorin Facebook-sivulle ilmestyi pitkä, avoin kirje (siirryt toiseen palveluun) artistin ex-miehelle, John Reynoldsille. Siinä O'Connor kirjoittaa, että kaikki hylkäsivät hänet hänen ollessaan itsetuhoinen.

O'Connorin viimeisimmän katoamisen ehdittiin arvioida liittyvän yhdysvaltalaisartisti Princen viimekuiseen kuolemaan. Koomikko Arsenio Hall haastoi O'Connorin oikeuteen tämän syytettyä häntä huumeiden toimittamisesta Princelle.

Prince kirjoitti O'Connorin suurimman hitin, vuonna 1990 ilmestyneen Nothing Compares 2 U.

Tunnettu suorasukaisuudestaan

Rääväsuinen O'Connor on tunnettu paitsi musiikistaan myös kirkkoa vastaan kapinoimisesta. Katolisen kasvatuksen saanutta artistia arvosteltiin ja ylistettiin vuonna 1992, kun hän repi suorassa tv-ohjelmassa kappaleiksi kuvan paavista.

Vuonna 1990 jotkut yhdysvaltalaiset radioasemat kieltäytyivät soittamasta O'Connorin musiikkia sen jälkeen, kun tähti kielsi Yhdysvaltain kansallislaulun soittamisen konsertissaan.

Vuonna 1991 Rolling Stone -lehti valitsi O'Connorin vuoden artistiksi. O'Connor esiintyi Suomessa viimeksi vuonna 2013.

Lue seuraavaksi