30 perheen ruoka-apu loppuu – Lahden Manna konkurssiin

Lahden Nastolassa toimiva yhdistys on asetettu konkurssiin. Seurauksena kaksi kirpputoria sulkeutuu, ruoka-avun jakaminen loppuu ja 14 pitkäaikaistyötöntä työllistettyä jää vaille hommia.

järjestötoiminta
YLE / Tuija Veirto

Lahden Manna - Yhdistys ry:n hyväntekeväisyystyö päättyy. Yhdistys on hakeutunut ja asetettu konkurssiin maksukyvyttömyyden takia.

Yhdistyksen mukaan sen ajoivat konkurssiin kirpputoritoiminnan tuottojen romahtaminen ja se, että TE-toimistolta tulevat työllistämiseen käytettävät palkkatukirahat ovat vähentyneet.

Lahden Nastolan alueella toimiva Lahden Manna - Yhdistys jakaa ruoka-apua noin 30 vähävaraiselle perheelle, työllistää 14 pitkäaikaistyötöntä ja pyrittää tällä hetkellä kahta kirpputoria. Kaikki toiminta päättyy toukokuun lopussa.

– Näillä näkymin tämä loppuu, ellei jostakin vielä löydy rahoitusta, harmittelee yhdistyksen puheenjohtaja Ahti Kollari.

Yhdistys supisti toimintaansa jo viime vuonna sulkemalla 5 kirpputoria, kun ne eivät enää kannattaneet.

Kollarin mukaan toiminnan päättyminen on ikävä isku nimenomaan Nastolan alueelle.

– Tämä on ollut myös tapaamispaikka vapaaehtoistyöntekijöille, jotka ovat esimerkiksi työttömiä ja ovat saaneet täältä vertaistukea, hän kertoo yhdistyksen merkityksestä.

Konkurssista kertoi ensimmäisenä Etelä-Suomen Sanomat (siirryt toiseen palveluun).