Turistit luulivat auttavansa palelevaa biisonivasikkaa sullomalla sen autoon – emo hylkäsi ja vasikka tapettiin

Yellowstonen kansallispuiston mukaan laumansa hylkäämä vasikka löytyi harhailemasta turistien autojen luona. Turistit saivat ajattelemattomasta auttamisyrityksestään sakot.

Ulkomaat

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Yellowestonen kansallispuistossa Yhdysvalloissa turistien yritys auttaa viluiselta näyttänyttä biisonivasikkaa on päättynyt onnettomasti.

Turistit ottivat viime viikolla vasikan katumaasturiinsa ja ajoivat puistohallinnon rakennuksen luo. Silminnäkijöiden mukaan turistit olivat sanoneet ajatelleensa, että vasikka on kylmissään, kertoo uutiskanava ABC. (siirryt toiseen palveluun)

Puistonvartijat yrittivät viedä vasikan takaisin emon luo, mutta lauma hyljeksi ihmisten suojissa ollutta vasikkaa.

Myöhemmin puistonvartijat päättivät lopettaa vasikan, kun se löytyi harhailemasta turistien autojen luona. Vartijat katsoivat, että vasikka aiheutti vaaran sekä itselleen että turisteille.

Puisto kehottaa terveen järjen käyttöön

Uutistoimisto AP:n mukaan vasikan mukaansa ottaneita turisteja sakotettiin kajoamisesta villieläimiin.

Kansallispuistohallinto on myös julkaissut nettisivuillaan tiedotteen (siirryt toiseen palveluun), jossa se kehottaa turisteja kunnioittaamaan villieläimiä ja turvallisuusohjeita.

Puiston säännöissä kielletään turisteja menemästä 23 metriä lähemmäs villieläimiä, muun muassa biisoneita, hirviä ja peuroja. Karhuihin ja susiin on pidettävä vähintään 90 metrin välimatka.

Tiedotteessa todetaan, että lähestyminen villieläimiä voi merkittävästi vaikuttaa niiden hyvinvointiin ja tässä tapauksessa selviytymiseen.

Viime vuonna puolestaan viisi turistia loukkaantui vakavasti, kun he menivät liian lähelle biisonia.

Eläinten ja ihmisten turvallisuus on riippuvainen siitä, että kaikki käyttävät tervettä järkeä, kansallispuisto huomauttaa.