Kuopiolaisyhtiö sai osteoporoosilaitteelleen myyntiluvan Yhdysvaltoihin: "Puolet maailman markkinoista"

Bone Index -yhtiön kehittämä taskukokoinen osteoporoosin diagnosointilaite sai myyntiluvan Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirastolta. Lupa tietää yhtiön liiketoimintaan tuntuvaa kasvua, sillä USA:ssa on alan suurimmat markkinat. Bone Index tavoitteleekin tänä vuonna liikevaihtonsa kymmenkertaistamista puoleen miljoonaan euroon.

talous

Kuopiolainen lääkintälaitevalmistaja Bone Index on saanut myyntiluvan Yhdysvaltoihin kehittämälleen taskukokoiselle osteoporoosin eli luukadon diagnosointilaitteelle.

Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkeviraston myöntämä myyntilupa on kuopiolaisyhtiölle iso edistysaskel, sillä USA:ssa on alan suurimmat markkinat.

– Yhdysvallat on tällä liiketoiminta-alueella puolet maailman markkinoista. Toinen merkittävä asia on se, että hyvin monen globaalin yhtiön pääkonttori on siellä. Yhteistyöneuvottelut isojen yhtiöiden kanssa menevät tämän myötä uudelle tasolle, kertoo Bone Indexin toimitusjohtaja Ossi Riekkinen.

Bone Indexin kehittämää diagnosointilaitetta on tutkittu yli 2 000 potilaalla Suomessa ja Yhdysvalloissa. Suomessa yhtiöllä on tällä hetkellä muutamia kymmeniä asiakkaita, joukossa on yksityisiä lääkäri- ja fysioterapiaklinikoita sekä terveyskeskuksia.

Tavoitteena liikevaihdon kymmenkertaistaminen tämän vuoden aikana

Bone Index työllistää viisi ihmistä ja viime vuodet se on keskittynyt tuotekehitykseen sekä tutkimukseen. Viime vuonna yhtiön liikevaihto oli noin 50 000 euroa ja tämän vuoden tavoitteena on sen kasvattaminen puoleen miljoonaan euroon.

– Vuonna 2017 on tarkoitus päästä jo miljoonaluokkaan. USA:n markkina on niin valtava, että se ei tarvitse kuin yhden ison asiakkaan, toimitusjohtaja Riekkinen sanoo.

Työntekijämäärään on Riekkisen mukaan odotettavissa lähivuosina jonkin verran lisäystä, mutta Yhdysvalloissa tuotteen myynnin hoitavat yhteistyökumppanit. Bone Index sai tunnustusta vuonna 2014, kun se valittiin Pohjoismaiden lupaavimmaksi Life Science -kasvuyritykseksi.