Väitös: Ideat itävät luottamuksesta – tökkivä tulostin voi olla luovuuden lukko

Eettinen hyve kuulostaa juhlavalta, mutta pitää sisällään arkisia asioita työyhteisössä: kuuntelemista, huomioimista, tukemista – siis hyviä käytöstapoja. Jyväskylän yliopistossa tarkastettavan johtamisen väitöstutkimuksen mukaan eettisellä toiminnalla työyhteisö luo kasvualustan myös luovuudelle.

Kotimaa
Elina Riivari

Suomen talous kaipaa tuottavuusloikkaa. Tutkija Elina Riivari ei sitä kiistä, mutta hän uskoo, että se saavutettaisiin paremmin ottamalla ensin luottamusloikka.

Hyvällä käytöksellä ja toisten tsemppaamisella pääsee jo pitkälle. 

Tutkija Elina Riivari

– Organisaation tuki on tärkeä elementti, jotta voidaan kehitellä uusia ideoita ja saada tuottavuusloikka aikaiseksi.

Riivari tietää, mistä hän puhuu, sillä on tutkinut väitöskirjan verran suomalaisten organisaatioiden eettisyyttä ja sen yhteyttä innovointiin ja luovuuteen. Tutkimuksen mukaan innovaatiot syntyvät luottamuksen ilmapiirissä.

Riivarin tutkimuksessaan käyttämään mallin kuuluu kahdeksan työyhteisön eettistä hyvettä. Niitä ovat esimerkiksi selkeät säännöt, johdon esimerkki ja organisaation tuki eettiselle toiminnalle.

Eettiset hyveet kuulostavat hyvin juhlallisilta, mutta Riivarin mukaan ne ovat käytännössä ihan tavallisia toimintatapoja, tukea ja hyvää johtamista.

– Totta kai koko henkilöstö on tärkeässä roolissa: hyvällä käytöksellä ja toisten tsemppaamisella pääsee jo pitkälle.

Johto esimerkkinä

Yksi työyhteisön eettisistä hyveistä on toteutettavuus. Se vaatii tutkijan mielestä esimerkiksi työntekijöille riittävästi aikaa työn tekemiseen ja toimivia laitteita. Jos tulostin ei toimi, sekin voi toimia lukkona luovuudelle.

Luovuus vaatii aikaa vähän hassutella.

Tutkija Elina Riivari

– Silloin työntekijä voi toimia hyvin, mutta samalla se edistää luovuutta ja uuden tekemistä.

Keskeisenä Riivari näkee myös sen, että työyhteisöllä on suunnannäyttäjä.

– Esimiesten ja johdon tulee olla esimerkkinä, oli sitten kyse eettisestä toiminnasta tai luovuudesta. Tärkeää on myös kannustaa, motivoida ja tukea.

Luovuus vaatii tilaa

Tuottavuuden kasvattamisen yhteydessä puhe tehokkuudesta on isossa roolissa. Tutkijan mielestä tehokkuus ja luovuus eivät vain kulje käsi kädessä.

– Luovuus ja innovatiivisuus vaativat tilaa ja aikaa vähän hassutella ja kokeilla uudenlaisia ratkaisuja. On hyvä, että on sääntöjä siitä, mikä on hyvin ja oikein, mutta tiukat rajat ja sanktiot voivat rajoittaa luovuutta.

Toisaalta Riivarin mielestä tehokkuus ja luovuus eivät sulje toisiaan pois, mutta se vaatii, että palikat on oikeilla paikoillaan.

Pitkä tie käytäntöön

Riivari teki tutkimustaan suomalaisissa organisaatioissa. Uutta tietoa tulvii joka suunnasta jatkuvasti – usein sellaista, mihin työpaikoilla kannattaisi tarttua heti, mutta niin ei näytä tapahtuvan. Tutkijan mukaan syynä on tutkimuksen ja käytännön väliin jäävä pitkä viive.

Koska prosessi on pitkä, lähtökohta ja se mihin pyritään, saattaa unohtua matkan varrella.

Tutkija Elina Riivari

– Tulokset näkyvät usein vasta vuosien päästä. Yrityksessä vaikka päätetään kehittää keskustelukulttuuria ja sitä kautta hakea luovuutta. Koska prosessi on pitkä, lähtökohta ja se mihin pyritään, saattaa unohtua matkan varrella.

Itse tutkija yllättyi siitä, ettei hän löytänyt julkisen ja yksityisen puolen organisaatioista eroja.

– Näyttää siltä, että organisaatiokulttuuri on se, mikä ratkaisee.

Eli julkisella puolellakin voi olla hyviä johtajia?

– Kyllä. Ja innovatiivisuutta.

Riivarin johtamisen väitöskirja tarkastetaan Jyväskylän yliopistossa perjantaina.

Elina Riivaria haastattelivat Marika Paaso ja Heli Kaski.