1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. uimahallit

Heinolan tarkastuslautakunta: "Uimahallin peruskorjauksen toteutus on ollut ala-arvoista"

Heinolan tarkastuslautakunta antaa tukkapöllyä uimahallin saneerauksen suunnittelusta ja toteutuksesta. Lautakunta kiinnittää huomiota myös uimahalliremontin karanneisiin kustannuksiin.

uimahallit
Heinolan uimahalli on remontissa.
Anna Näveri / Yle

Heinolan uimahallin peruskorjaus saa huutia tarkastuslautakunnalta.

Keskiviikkona julkistetussa vuoden 2015 arviontikertomuksessa uimahallin peruskorjauksen suunnittelua ja toteutusta pidetään ala-arvoisena ja epäluottamusta herättävänä.

Heinolan tarkastuslautakunnan mukaan korjaushanke ei ole ollut hallinnassa. Kummastusta nostattaa muun muassa uimahallin kustannusarvion kasvu lisä- ja muutostöiden takia. Arviointikertomuksessa ihmetelläänkin, milloin uimahalli on taas valmiina käyttöön ja paljonko se tulee lopulta maksamaan.

Alunperin saneeraustöiden oli määrä valmistua loppukesällä, mutta nyt hallin arvioidaan tulevan käyttöön vasta myöhään syksyllä. Lautakunnan mukaan viiveitä on tullut muun muassa suunnittelijoille toimitetuista puutteellisista tiedoista sekä siitä, että valvojaa vaihdettiin kesken kaiken.

Tarkastuslautakunnan mukaan valvontavastuun merkitystä investointihankkeissa ei voida väheksyä.

Lisätöitä on koitunut alunperin virheellisesti suunnitellusta työstä ja töiden aikana esille nousseista kosteus- ja lahovaurioista.

Liikaa rakennettavaa?

Heinolan tarkastuslautakunta on uimahalliremontin lisäksi huolissaan kaupungin paisuvasta kiinteistöjen investointilistasta.

Vanhainkoti Hopeasillan rakentaminen on siirtynyt tälle vuodelle ja samoin Myllyojan koulu odottaa rakennustöiden käynnistystä. Lisäksi Niemelä-talo on niin heikossa kunnossa, että korjauksen hinnalla kaupukiin voitaisiin lautakunnan mukaan rakentaa uusi koulu.

Tarkastuslautakunta kuvaa investointisumaa riskiksi, mikä on toteutumassa raskaasti. Päättäjille jaetaan risuja investointien kehnosta seurannasta.

Lautakunta katsoo myös, että päättäjien olisi syytä olla valmiita muuttamaan jo tehtyjä investointipäätöksiä.

Lue seuraavaksi