1. yle.fi
  2. Uutiset

Puijon Hiihtoseura järkyttyi Kuopion kaupungin tukipäätöksestä

Kuopiolainen Puijon Hiihtoseura on isojen kysymysten edessä. Kuopiossa ei erittäin todennäköisesti hypätä ensi talvena yhdistetyn maailmancupia, sillä kaupunki ei halua hakea kisoja Puijolle.

urheilu
Puijon Hiihtoseuran puheenjohtaja Raimo Tamminen pettyi Kuopion kaupungin päätökseen Puijon kisojen tulevaisuudesta.
Sakari Partanen / Yle

Puijon Hiihtoseura on järkyttynyt Kuopion kaupungin päätöksestä olla tukematta ensi talvelle suunniteltua yhdistetyn maailmancupin kisaa. Kaupunginhallitus päätti maanantaina, ettei se hae kisoja ensi vuodelle yhteistyössä Puijon Hiihtoseuran kanssa.

Kisat olisivat vaatineet kaupungilta noin 200 000 euron summaa eikä PHS:llä ole ilman uutta yhteistyökumppania mahdollisuutta järjestää kisoja. Kaupungin ja seuran aiemmin solmima sopimus raukesi, kun kansainvälinen hiihtoliitto päätti pudottaa Kuopion pois mäkihypyn maailmancup-kalenterista.

Puijon Hiihtoseuran puheenjohtaja Raimo Tamminen harmittelee päätöstä, sillä seuran oma urheilija Ilkka Herola hätyyttelee yhdistetyn ehdotonta kärkeä.

– Olemme pettyneitä. Toivon Ilkka Herolan saavan tästä sisua ja ottavan Lahden MM-kisoissa mitalin ensi talvena.

Kuopion kaupungin tekemä päätös on puheenjohtaja Raimo Tammisen mukaan kova isku myös Puijon Hiihtoseuran isolle talkoojoukolle. Isojen kisojen järjestäminen on tuonut Puijon Hiihtoseuralle tuloja ja nyt kassa kuihtuu kun erilaiset kisatulot jäävät saamatta.

– Jatkossa meitä todennäköisesti houkutellaan nuorten tai koko perheen massatapahtumien järjestämiseen. Eihän se sitä ole mitä me olemme tottuneet tekemään. Pystymmekö kääntämään talkooporukkamme johonkin nappulaviestiin tai vastaavanlaiseen harrastetoimintaan?

Joko joku Puijo-suunnitelma etenisi?

PHS:n puheenjohtaja Raimo Tamminen muistuttaa, että Puijon alueen kehittämisestä on tehty kymmeniä suunnitelmia. Tamminen toivoo, että edes jokin suunnitelma lähtisi toteutumaan.

– Kuopion kaupungin kielteinen päätös ei lannista urheilijoitamme. Tämä on heille pieni vastoinkäyminen. Yli 20 maailmancup-kilpailua urakoineelle talkooporukallemme tämä on kaupungilta huono kiitos.

Puijon kisojen tapahtumajohtaja Jarkko Ruhanen on myös harmissaan kaupungin päätöksestä.

– Olo on pettynyt ja järkyttynyt. Tuntuu, että neljän vuoden työltä on viety pohja pois. Tämä on kuitenkin päätös ja sen mukaan meidän pitää nyt elää.

Suomen Hiihtoliiton toiminnanjohtajan Mika Kulmalan mukaan liitolla on varasuunnitelma, kun näyttää siltä että yhdistetyn MC-kisoja ei pystytä järjestämään Kuopiossa. Ratkaisu täytyy löytyä viimeistään Kansainvälisen hiihtoliiton (FIS) kongressissa kesäkuun alkupuolella. FISin kongressi on 5.-11. kesäkuuta.

Lue seuraavaksi