1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Yhdistysrekisteri joutuu erotuomariksi Viskipuolueen nimenvaihdossa

Viskipuolue päätti viikonlopun kokouksessaan, että se haluaa vaihtaa nimensä Liberaalipuolueeksi. Suomen Liberaalinen Puolue vastustaa hanketta jyrkästi. Varapuheenjohtaja Kim Sjöströmin mielestä puolueiden nimet ovat liian samankaltaiset ja sekottaisivat äänestäjiä. Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisteri joutuu tuomariksi nimikiistassa.

politiikka
Viskipuolueen hallitus vasemmalta Riku Hyytiäinen, Juhani Kähärä, Tuomas Tiainen, Tuomas Jaanu.
Viskipuolueen hallitus: Riku Hyytiäinen, Juhani Kähärä, Tuomas Tiainen ja Tuomas Jaanu.Viskipuolue

Kansallinen Viskipuolue perustettiin vuonna 2015 ja viime viikonloppuna puoluekokous päätti sääntömuutoksesta, jolla puolueen nimi pyritään muuttamaan Liberaalipuolueeksi.

Puheenjohtaja Juhani Kähärän mukaan kokousväellä oli tiedossa, että rekisterissä on jo yhdistys, jonka nimi on Suomen Liberaalinen Puolue.

Kähärä uskoo kuitenkin, että nimimuutos menee läpi yhdistysrekisterissä. Kähärä viittaa aiempiin päätöksiin, joissa useamman yhdistyksen nimen osana on ollut sana Vapauspuolue. Tosin tällä hetkellä yhdistysrekisterissä ei ole kuin kuin yksi Vapauspuolue.

Suomen Liberaalisen Puolueen mielestä nimenmuutosta ei voi hyväksyä.

– Se sekoittuu ihan suoraan meidän käyttämäämme nimeemme Liberaalinen puolue ja se eroaa aivan liian vähän jo vuosia käyttämästämme nimimuodosta Liberaalinen puolue, puolueen varapuheenjohtaja Kim Sjöström kirjoittaa kirjeessään toimituksille.

Viskipuolue on jo jättänyt sääntömuutoshakemuksensa yhdistysrekisteriin. Muutosten keskimääräinen käsittelyaika on viitisen viikkoa.

Lue seuraavaksi