1. yle.fi
  2. Uutiset

Matkustajakone unohti ottaa 40 matkustajaa kyytiin lentokentältä

Matkustajat olivat jo lentokenttäbussissa menossa intialaisen SpiceJetin koneeseen, kun he saivat katsella sen lähtevän matkaan. Lenturvallisuusasiantuntijan mukaan unohdus rikkoi myös turvallisuusmääräyksiä.

Ulkomaat
Laskeutumassa oleva SpiceJetin kone puiden yläpuolella.
SpiceJetin kone laskeutumassa New Delhiin syyskuussa 2013Money Sharma / EPA

Intiassa halpalentoyhtiö SpiceJetin lentokone unohti lauantaina ottaa kyytiin noin 40 matkustajaa, jotka olivat lähdössä lennolle Kochista Mumbaihin, kertovat intialaiset tiedotusvälineet.

Matkustajat olivat jo tulossa koneeseen lentokenttäbussilla, kun he saivat yllätyksekseen jäädä katselemaan koneensa lähtöä matkaan.

Bussin matkaa koneelle oli viivyttänyt rankkasade, mutta matkustamohenkilökunta ei ollut huomannut, että 40 matkustajaa puuttui.

Kun lennonjohto ilmoitti lentäjille unohtuneista matkustajista, kone palasi hakemaan heitä.

Lento oli täyteen varattu

Koneessa matkustanut Karthik Ramani sanoo Times of India -lehdelle, (siirryt toiseen palveluun) että lento oli täyteen varattu, joten on kummallista, ettei matkustamohenkilöstö huomannut neljänneksen matkustajista puuttuvan.

Lehden haastattelema Kansainvälisen siviili-ilmailujärjestön entinen tarkastaja P. Mohanan sanoo, että kyseessä on merkittävä turvallisuusrikkomus.

Hän huomauttaa, että Air Indian konetta vastaan vuonna 1985 tehdyssä pommi-iskussa terroristit olivat tehneet lähtöselvityksen ja heidän laukkunsa olivat menneet koneeseen, mutta he jäivät itse pois lennolta.

Tämän tapauksen jälkeen lentokoneet eivät ole enää saaneet nousta ilmaan, jos lennolla on jonkun sellaisen laukku, joka ei itse ole koneessa.

Lue seuraavaksi