Suomalaisten toimitusjohtajien tienesteistä suurin osa kannustinpalkkioita – Ruotsissa päinvastoin

Suomessa ison pörssiyhtiön toimitusjohtajan palkka koostuu 60 prosenttisesti osake- tai tulospalkkioista ja 40 prosenttisesti kiinteästä palkasta. Ruotsissa tilanne on täysin päinvastoin, kertoo Keskuskauppakamarin selvitys.

talous
Pukuun pukeutunella mies pitää käsiään ristissä mustan salkun päällä, joka on nostettu pöydälle.
Yle

Suomessa suurissa pörssiyhtiöissä kiinteän palkan osuus toimitusjohtajan palkasta oli viime vuonna noin 41 prosenttia, kun loppu palkasta koostui erilaisista kannustin-, optio- tai osakepalkkioista.

Ruotsissa pörssiyhtiön toimitusjohtajan kiinteän palkan osuus oli 61 prosenttia, kun muuttuvilla palkkioilla eläke-edut mukaan lukien kuitattiin 39 prosenttia. Keskuskauppakamarin tieto on peräisin vuodelta 2012.

Sen sijaan Yhdysvalloissa pörssiyhtiön toimitusjohtajan palkan kiinteällä osalla ei olllut ainakaan vuoden 2014 tiedon mukaan paljoa merkitystä. Muuttuvien palkkoiden osuus oli peräti 88 prosenttia johtajan palkasta. Kiinteän palkan osuus oli siis vain 12 prosenttia.

Optiot vaihtuneet osakkeisiin

Suomessa lähes kaksi kolmasosaa 121 pörssiyhtiöstä maksoi toimitusjohtajilleen tulospalkkioita viime vuonna.

Osakekannustinohjelma oli käytössä 69 yhtiössä ja suosiotaan rajusti menettäneitä optio-ohjelmia oli yhteensä 20 yhtiössä, kertoo Keskuskauppakamarin selvitys.

Kannustinpalkkiot ovat yleisiä suurissa ja keskisuurissa yhtiöissä. Pienistä pörssiyhtiöistä suurimmalla osalla ei ole käytössään lainkaan kannustimia.

Noin puolella pörssiyhtiöistä oli käytössä myös lisäetuna jonkinlainen toimitusjohtajan eläkejärjestely.

Palkkiot pienenivät Suomessa viime vuonna

Yleensä erilaisilla kannustinpalkkioilla tavoitellaan johdon piiskaamista hyviin suorituksiin.

– Kun palkitseminen on sidottu oikealla tavalla yhtiön menestykseen ja yhtiötä siivitetään hyvään tulokseen, johdon palkitseminen on kaikkien etu. Huonosta tai keskinkertaisesta suorituksesta ei sen sijaan pidä maksaa huippupalkkioita, sanoo Keskuskauppakamarin lakimies Antti Turunen.

Monessa yrityksessä viime vuosi oli vaikea ja se näkyi myös toimitusjohtajien palkkioissa. Keskuskauppakamarin selvitys osoitti, että suomalaisten pörssiyhtiöiden toimitusjohtajien kokonaispalkkiot laskivat hieman viime vuonna.

– Aina ei kuitenkaan ole helppo arvioida, miten onnistuneesti palkitseminen heijastelee yhtiön ja johdon menestystä. Tässä suhteessa monella yhtiöllä olisi vielä parannettavaa raportoinnissaan, palkitsemisraportteihin perehtynyt Turunen toteaa.

Vuonna 2015 pörssiyhtiön toimitusjohtajien kokonaispalkkiohaitarin keskikohta eli mediaani oli 456 000 euroa. Vuonna 2014 mediaani oli 461 000 euroa eli laskua tuli viime vuonna runsaan prosentin verran.

Keskimääräinen toimitusjohtajan kokonaispalkkio oli puolestaan 810 000 euroa, jossa laskua edellisvuoteen oli viisi prosenttia. Keskimääräistä kokonaispalkkiota nostavat muutamat isot pörssiyhtiöt, joissa palkitseminen on muita runsaampaa.

Mediaanipalkkiossa näkyy puolestaan se, että puolet pörssiyhtiöistä on pieniä ja niissä toimitusjohtajien palkitseminen on maltillista, selittää Keskuskauppakamari mediaanin ja keskimääräisen palkkion suurta eroa.