1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

BBC:n säästöaikeet saivat kotikokkaajat suivaantumaan – reseptit säästynevät sittenkin

Yli 120 000 ihmistä vaatii kansalaisadressissa Britannian yleisradioyhtiö BBC:tä säilyttämään ruokasivustonsa ennallaan. Yhtiö on hallituksen asettamien vaatimusten takia supistamassa verkkosivustojaan ja poistamassa tuhansia ruokareseptejä kulinaristien ulottumattomiin.

Ulkomaat
Britannian yleisradioyhtiön BBC:n päärakennus Lontoossa. Ihmisiä kulkee pääovesta sisään.
Britannian yleisradioyhtiön BBC:n päärakennus Lontoossa. EPA/ANDY RAIN

BBC ilmoitti tiistaina työntekijöilleen, että yhtiö lupaa jatkossa aiempaa ”tiiviimpää ja omaleimaisempaa” palvelua. Tämä tarkoittaa useiden tunnettujen palveluiden lopettamista tai vähentämistä.

Sanomalehti The Guardianin (siirryt toiseen palveluun)mukaan kaikkiaan noin 11 000 reseptiä on poistumassa suositulta BBC Food -ruokasivustolta hallituksen asettamien vaatimusten seurauksena. BBC ilmoitti kuitenkin myöhään tiistaina, että se pyrkii siirtämään mahdollisimman monta reseptiä yhtiön kaupallisen siiven, BBC Worldwiden, tuottamalle BBC Good Food -sivustolle.

Yhtiö ehti aiemmin ilmoittaa arkistoivansa kaikki BBC Food -sivuston reseptit, jolloin niitä olisi ollut vaikea etsiä verkkomaailman uumenista. Tiistain aikana yli 120 000 ihmistä kirjoitti nimensä kansalaisadressiin, jossa vaadittiin reseptien ja ruokasivuston säilyttämistä ennallaan.

Toimillaan Britannian yleisradioyhtiö arvioi säästävänsä 15 miljoonaa puntaa eli lähes 20 miljoonaa euroa vuosittain. BBC on saanut kritiikkiä maan konservatiivihallitukselta muun muassa siitä, että yhtiön ylivallan edessä kilpailijoilla ei ole mahdollisuuksia. Lisäksi yleisradioyhtiön omien tavoitteiden arvioidaan olevan turhan suurellisia.

Televisiolupamaksuilla rahoitettava BBC on viime vuosina tehnyt useita säästöleikkauksia. Yhtiö on lopettanut sivustoja sekä irtisanonut satoja työntekijöitään.

Lue seuraavaksi