Venäjän oppositiojohtaja Navalnyi pahoinpitelyn kohteena

Kasakkajoukko hyökkäsi Navalnyin ja hänen työntekijöidensä kimppuun. Oppositiojohtaja on ollut ennenkin poliisin häirinnän kohteena.

Ulkomaat
Alexei Navalnyi kuvattuna Moskovassa 20. syyskuuta 2015.
Aleksei Navalnyi kuvattuna Moskovassa 20. syyskuuta 2015.Maxim Shipenkov / EPA

Venäläinen oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi on joutunut väkivaltaisen hyökkäyksen kohteeksi. Navalnyi oli yhdessä korruptiota vastustavan järjestönsä työntekijöiden kanssa saapumassa Anapan lentokentälle Etelä-Venäjällä, kun heidän kimppuunsa hyökättiin.

Navalnyi kertoi myöhemmin twitterissä, että hyökkääjät olivat kasakoita, joille on annettu oikeus harjoittaa partiointia ja järjestyksenvalvontaa Etelä-Venäjällä. Hyökkääjät olivat pukeutuneet kasakkavaatteisiin ja he huusivat "Häivy meidän mailtamme!".

Parikymmentä miestä piiritti Navalnyin joukon, jossa oli mukana naisia ja myös Navalnyin pieni poika.

Navalnyi ja viisi muuta työntekijää sai vammoja. Yksi henkilö joutui sairaalahoitoon, hän ei kuitenkaan ollut Navalnyi. Poliisi puuttui tilanteeseen vasta, kun yksi työntekijä oli kaatunut lattialle ja kasakat potkivat häntä.

Navalnyin mukaan hyökkäys oli suunniteltu ja koordinoitu. Hän on tunnettu oppositiohahmo Venäjällä ja siksi vallanpitäjien hampaissa.

Perjantaina hänen työntekijänsä joutuivat liikennepoliisin pidättämiksi ja heitä pidettiin selleissä useita tunteja. Myöhemmin poliisi kertoi, että kyseessä oli "rutiinitarkastus".

Lähteet: AP, Yle