Demarit pelkäävät että Suomea laitetaan myyntikuntoon – hallitus vastaa tänään opposition välikysymykseen

Demarit ovat huolissaan maaseudusta ja hallituksen aikeista yhtiöittää valtion omaisuutta. Demarikansanedustaja Pia Viitasen mukaan hallitus laittaa nyt Suomea myyntikuntoon.

politiikka
Juha Sipilä ja Alexander Stubb  omistajohjausapolitiikan linjauksiin liittyvässä tiedotustilaisuudessa
Juha Sipilä ja Alexander Stubb omistajaohjauspolitiikan linjauksiin liittyvässä tiedotustilaisuudessa viime viikon torstaina.Jarno Kuusinen / AOP

Hallitus vastaa tänään SDP:n jättämään välikysymykseen Suomen suunnasta. Sosiaalidemokraatit sanovat, ettei hallitus välitä vanhusten, sairaiden ja lapsiperheiden arjesta.

Välikysymyksen taustalla on opposition huoli maaseudun asukkaista, jos suunnitelma teiden, rautateiden ja vesiväylien yhtiöittämisestä toteutuu.

SDP:n kansanedustaja, valtiovarainvaliokunnan demarivastaava Pia Viitanen toivoo, että hallitus ei lähde vastakkainasettelun tielle, vaan pohtii tosissaan SDP:n vaihtoehdon tarjoamia keinoja. Viitanen pelkää, että hallituksen linjaukset jäävät vain suunnitelmiksi valtion omaisuuden myynnistä.

– Nyt Suomen suunta on väärä. On hämmentävää, että hallitus näyttää pyrkivän kaikin toimin saamaan Suomea myyntikuntoon. Tähän tarvitaan nopeasti selkeä linjanmuutos, Viitanen päättää.

Hallitus vastaa SDP:n jättämään välikysymykseen eduskunnassa tänään kello 14.