Logomoon johtavaa siltaa ei tehdä pyöräilyä varten

Turun Logomoon johtavalle kävelysillalle ei ole tulossa pyöräkaistaa. Sillan tulee kuitenkin olla sellainen, että siinä voi taluttaa pyörää. Rakentaminen voisi alkaa vajaan vuoden kuluttua. Suunnittelukilpailun voittaja julkistetaan kesäkuun toisella viikolla.

Logomo (Turku)
Logomoon johtava kävelysilta on suunniteltu Ajurinkadun ja Logomon välille.
Olga Pihlman / Yle

Turun Logomoon johtava kevytliikenteen silta nytkähtää keskiviikkona askeleen eteenpäin. Suunnittelijoiden on jätettävä ehdotuksensa kello 13:een mennessä.

Silta tulee tapahtumakeskus Logomon ja Ajurinkadun väliin. Ajurinkadun toisessa päässä on pysäköintiluola Louhen sisäänkäynti.

Kilpailuehdotuksia odotetaankuudelta kilpailuun valitulta suunnittelijaryhmältä (siirryt toiseen palveluun). Ensimmäinen ehdotusten arviointikokous järjestetään viikon kuluttua.

Logomoon johtava kävelysilta on suunniteltu Ajurinkadun ja Logomon välille.
Logomoon johtava kävelysilta on suunniteltu Ajurinkadun ja Logomon välille.Olga Pihlman / Yle

Taide mukana suunnitelmissa

Sillan suunnittelukilpailu on sekä tekninen että visuaalinen taidonnäyte. Vastaava rakennuttaja Jukka Mäenpää kuvailee sillan suunnittelua taitoluistelukilpailuksi. Hänen mukaansa teknisen kestävyyden ja rakenteen lisäksi sillan pitää olla sen näköinen ja oloinen, että se on muutakin kuin ylikulkupaikka.

– Tässä on nimenomaan edellytetty, että kilpailussa mukana olevissa ryhmissä on mukana myös taiteen edustaja. Taide on hyvin laajasti määritelty. Ei ole sanottu, minkä tyyppinen sen pitää olla. Kunhan taide ja sen mahdollisuudet ovat mukana jossain muodossa siltasuunnitelmassa, kertoo Mäenpää.

Toteutustavat ovat vapaasti valittavissa.

– Se voi olla materiaalivalintoja, muotoa, valoa, ääntä tai mitä ikinä ryhmät luovuudessaan ovat keksineetkin, kertoo Mäenpää Turun kaupungin kiinteistöliikelaitokselta.

Sillalla ei pyöräillä

Logomoon johtava silta on määritelty niin, että sen pitää soveltua kävelijöille. Sillan on oltava kuitenkin myös sellainen, että siinä voi taluttaa pyörää.

– Sillalla ei ajeta polkupyörällä, koska sitä tulevat käyttämään todennäköisesti Logomon asiakkaat. Sillasta tulisi liian suuri, jos siinä olisi erillinen pyöräkaista, kertoo vastaava rakennuttaja Jukka Mäenpää.

Suunnittelukilpailun voittaja julkistetaan kesäkuun toisella viikolla. Sillan rakentaminen voisi alkaa jo vajaan vuoden kuluttua.

Valinnan jälkeen suunnitelman jatko menee vielä kaupunginhallituksen käsiteltäväksi.

– Tämä on sen luokan asia, että kaupunginhallitus päättää vielä, lähdetäänkö siihen. Mutta en näe tällä hetkellä mitään estettä, etteikö siltaa tulisi, sanoo vastaava rakennuttaja Jukka Mäenpää.