Levin imu kasvaa Keski-Euroopassa: Taas lisää lentoja Kittilään

Kittilän Levi kiinnostaa yhä enemmän Keski-Euroopan turisteja. Maailman suurin matkanjärjestäjä TUI lisää tilauslentoja Amsterdamista Kittilään. Viime talvena TUI lensi Kittilään kahdesti viikossa, ensi talvena tilauslentoja on kolme viikossa.

Kotimaa
Tilauslentokoneita Kittilän lentoasemalla joulukuussa 2013.
Tilauslentokoneita Kittilän lentoasemalla joulukuussa 2013.Jarmo Honkanen / Yle

Yksi lennoista on kolmiolento, joka nousee Amsterdamista, laskeutuu Kuusamoon ja jatkaa sieltä edelleen Kittilään ennen paluuta Amsterdamiin. TUI:n tilauslentoja laskeutuu Kittilään 12 viikon ajan joulusta lähtien.

Levin Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Kristiina Kukkohovi sanoo, että kaikki muutkin yhtiöt ovat lisäämässä tilauslentoja Kittilään ensi talvena. Lisäksi reittilentojen määrä kasvaa.

– Lufthansa, joka aloitti avaamalla yhden lennon tälle kaudelle Saksan Münchenistä Kittilään, tulee tuplaamaan ensi vuodelle eli lentävät kaksi lentoa. Germania aloittaa myös lennot Saksan Düsseldorfista Kittilään. Lisäksi Britannian Lontoosta ja Manchesterista alkavat reittilennot Monarch-yhtiöltä. Kaiken kaikkiaan kansainvälisten lentojen määrä Kittilään tulee kasvamaan. Kasvaako se kaksikymmentä pinnaa, sitä en osaa sanoa vielä, mutta mahtava kasvuvuosi on tulossa, Kukkohovi iloitsee.

Näiden lisäksi Helsingistä Kittilään lentävät reittilennoilla Finnair ja Norwegian. Finnair operoi sesonkiaikaan kolme lentoa päivässä, Norwegian kasvattaa lennot ensi kaudella viidestä kuuteen lentoa per viikko.

Levin kasvanutta imua Euroopan turistien parissa selittää moni tekijä.

– Levin maailmancup on lisännyt matkailukeskuksen tunnettuutta Keski-Euroopassa. Leviä on muutenkin markkinoitu kansainvälisesti. Olemme Keski-Euroopassa selkeästi tunnetuin kohde Suomen Lapista.

Levi ei ole ainoa Kittilän lentoasemasta hyötyvä matkailukeskus, sillä se palvelee myös Yllästä Kolarin kunnan puolella.