Eppu Normaalista tekeillä elokuva – yhtyeen nelikymppisiä juhlitaan myös stadionilla

Vuonna 1976 perustettu Eppu Normaali -yhtye juhlii pyöreitä vuosia näyttävästi. Juhlavuoden kruunaa oma Eput-elokuva, mutta tekeillä on myös uusi kirja ja valokuvanäyttely.

Kotimaa
Eppu Normaali -yhtyeen jäsenet elokuvissa
Harri Hinkka

Rock-yhtye Eppu Normaalista on tekeillä dokumenttielokuva. Eput-elokuva saa ensi-iltansa elokuvateattereissa tämän vuoden lopussa. Elokuvan ohjaa Saku Pollari, sen tuottaa Aito Media ja levittää SF Studios.

Lähes kaksi miljoonaa levyä myynyt Eppu Normaali perustettiin Ylöjärvellä vuonna 1976. Yhtye juhlii 40-vuotista uraansa mm. stadionkonsertin, valokuvanäyttelyn, kirjan ja oman elokuvan myötä. Eppu Normaali esiintyy elokuussa Tampereen Ratinan stadionilla Tampereen Filharmonian kanssa. Valmistautuminen suurkonserttiin on taltioitu elokuvaan.

– On kiinnostavaa nähdä ulkopuolisen silmin, että mistä tässä hommassa on oikein kyse. On myös hyvä, että joskus tulee ikuistettua jo melkein unohtuneet tapahtumat ja tarinat. Onneksi ihan kaikkea ei muista, muutoin ei uskaltaisi tulla ensi-iltaan, Martti Syrjä sanoo tiedotteessa.

Suuri yleisö tuntee elokuvan tuotantoyhtiön Aito Median ja ohjaajan Saku Pollarin parhaiten monista televisiosarjoista, esimerkiksi Venäjän halki 30 päivässä ja Poliisit. Yhteistyössä on syntynyt myös dokumenttielokuvia.

– Elokuvassa Eput itse kertovat tarinansa. Olen saanut myös ainutlaatuisen pääsyn tilanteisiin, minne he eivät ole aikaisemmin kameroita laskeneet, kuten keikkabussiin, veljesten väliseen biisintekoon ja sinfoniaorkesterin kanssa soitettaviin reeneihin, ohjaaja Saku Pollari kertoo.

Aito Media on Eppu Normaalille luonteva yhteistyökumppani elokuvaan, sillä he tekevät yhteistyötä jo nyt television puolella. Aito Median ja Eppu Normaalin omistaman Akun Tehtaan yhteisyritys Aito Tehdas tekee Ylen TV2:n Uusi Päivä -sarjaa.

Katso, millaisia helmiä Ylen Elävästä arkistosta (siirryt toiseen palveluun) löytyy Eppu Normaalin pitkän uran ajalta.