26 vuotta matkaa tehnyt kortti erittäin harvinainen tapaus – "Onneksi tuotti iloa saajalleen"

Postin saapuminen neljännesvuosisadan viipeellä on Postin mukaan tuiki harvinainen tapaus. Selitystä tapahtuneelle tuskin löytyy. Postista todetaan, että onneksi lähetys kuitenkin lopulta saapui ja tuotti iloa saajalleen.

Kotimaa
Sirkka Arkkukangas.
Sirkka Arkkukangas.Antti Kettumäki / Yle

Kaustislainen Sirkka Arkkukangas sai ystävänpäiväkortin entiseltä kämppäkaveriltaan. Kortin postittamisen ja perilletulon välillä ehti kulua 26 vuotta. Arkkukangas ei ole kysellyt Postista, mitä kortille on saattanut vuosien varrella sattua. Saapuessaan kortti oli sileä ja hyväkuntoinen.

Postin Pohjanmaan aluepäällikkö Reijo Uusihauta toteaa, että tällainen tapaus on erittäin harvinainen. Hän muistelee lukeneensa vastaavan tyyppisestä mysteeristä kymmenisen vuotta sitten, mutta omalla työuralla tilanteita ei ole tullut käytännössä vastaan.

– Kyllä me edelleen pyrimme jakamaan postin palvelulupauksen mukaan, naurahtaa Uusihauta.

Hän muistuttaa, että oikea osoite on postittamisessa avainasemassa. Toisessa päässä taas pitää varmistaa, että laatikossa on vastaanottajan nimi.

Pitkään seikkailleelle kortille Uusihauta ei keksi selitystä. Nykyään esimerkiksi lajittelutiloissa ei ole edes perinteisiä puuhyllyjä, joiden väliin postia voisi tippua. Uusihauta tyytyykin muistuttamaan tapauksen myönteisestä puolesta:

– Hyvä, että kortti löysi oikeaan osoitteeseen ja tuotti iloa saajalleen!