1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Brysselin hattumies jätti "testamentin" tietokoneelleen – pyysi äidiltään anteeksi

Testamentista käy ilmi, että Mohamed Abrini oli valmis marttyyrikuolemaan.

Ulkomaat
Belgian poliisin julkaisema kuva Brysselin lentokentän pommi-iskusta epäillystä miehestä.
Belgian poliisin julkaisema kuva Brysselin lentokentän pommi-iskusta epäillystä miehestä.Belgian Federal Police / EPA

Brysselin terroristi-iskujen tutkijat ovat löytäneet eloonjääneen terroristiepäillyn Mohamed Abrinin viimeisen testamentin, kertoo ranskalainen uutiskanava BFMTV (siirryt toiseen palveluun). Abriri tunnetaan lentokenttäkuvien hattumiehenä.

Tutkijat löysivät testamentin Abrinin tietokoneen roskakorista asunnosta, jota epäillyt terroristit käyttivät Brysselissä. Abrini on vakuuttanut tutkijoille pidätyksensä jälkeen, ettei hän voisi vahingoittaa edes kärpästä.

Roskakorista löydetyssä testamentissa hän kuitenkin hyväksyy Pariisin terroristi-iskut ja sanoo olevansa valmis marttyyrikuolemaan.

Veljen itsemurhaisku sai tutkimaan uskontoa

Abrini on päivittänyt testamenttinsa 2. helmikuuta. Hän kertoo alkaneensa tutkia uskontoa sen jälkeen, kun hänen veljensä kuoli itsemurhaiskussa Syyriassa heinäkuussa 2014. Tutkimusten jälkeen hän päätti liittyä Isisin riveihin.

Hän kuvailee Pariisin terroristeja sankareiksi ja pyytää äidiltään anteeksiantoa. Hän myös lupaa olla veljensä kanssa tätä vastassa paratiisissa. Hän on allekirjoittanut testamentin taistelijanimellä Abu Yaya.

Abrini pidätettiin huhtikuun alussa

Mohamed Abrini on 31-vuotias Belgian marokkolainen. Hänet pidätettiin huhtikuun alussa, ja hän myönsi olleensa lentokentän hattumies. Terroristit iskivät 22. maaliskuuta Brysselin Zaventemin lentokentälle ja Maelbeekin metroasemalle.

Abrini oli etsintäkuulutettu jo Pariisin terroristi-iskujen jälkeen. Hän antoi vähintään logistista apua Pariisin hyökkääjille. Hän ajoi Salah Abdeslamin kanssa Brysselistä Pariisiin kaksi kertaa aivan terroritekojen alla.

Lue seuraavaksi