1. yle.fi
  2. Uutiset

Lapin lennostossa avoimet ovet toukokuun lopulla

Ilmavoimat järjestää toukokuun 25. päivä yleisölle avoimen tapahtuman Rovaniemellä. Lapin lennosto järjestää Sotilasilmailusta ammatti -tapahtuman. Yleisöllä on mahdollisuus tutustua Ilmavoimien toimintaan ja kalustoon.

ilmavoimat
Lapin Lennosto saa kesän mittaan kymmenkunta Hornet-hävittäjää lisää
Vesa Vaarama / Yle

Lapin lennoston Sotilasilmailusta ammatti -tapahtuma on Rovaniemellä 25.5. klo 10:00-13:15. Tapahtumassa on mahdollista tutustua Ilmavoimien kalustoon, toimintaan sekä Ilmavoimien varusmieskoulutukseen.

Yleisö pääsee katselemaan huimia esityslentoja sekä tutustumaan Ilmavoimien kalustoon myös maassa. Omia lentotaitojaan voi kokeilla lentosimulaattorissa.

Ilmavoimien lento-osaamista esittelee taitolento-osasto Midnight Hawks sekä Hawk- ja Vinka-esityslentäjät. Tapahtuman kohokohtia ovat Ilmavoimien F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjän sooloesitykset.

Lennostio tarjoaa esitysten lomassa lounaan Lapin Lennoston Kilta ry:n soppatykistä tai laittaa suun makeaksi Sotilaskodin munkkikahveilla.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Pysäköinti Someroharjun varuskunnan kentällä, josta on jatkuva bussikuljetus tapahtuma-alueelle.

Lisää tietoa tapahtumasta Ilmavoimien verkkosivulla (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi