Poliisi selvitti romanialaisnelikon rikossarjan – tunnustivat maksuautomaattimurrot Kuopiossa ja Oulussa

Nelikkoa epäillään myös käsilaukkuryöstöstä Helsingissä ja kätkemisrikoksesta, koska epäiltyjen hallusta löytyi Turussa varastetuksi ilmoitettua omaisuutta. Epäillyt jäivät kiinni maaliskuussa Kuopiossa ja juttu on edennyt nyt syyteharkintaan.

epäillyt

Ulkomaalaisen nelikon ympäri Suomea tekemä rikossarja on etenemässä syyteharkintaan. Poliisi otti romanialaiset miehet kiinni maaliskuussa Kuopiossa epäiltynä kaupungin keskustassa Maaherrankadulla sijaitsevan parkkihallin maksuautomaatin murrosta. Epäillyt ovat kuulusteluissa tunnustaneet syyllistyneensä samantyyppiseen maksuautomaatin murtoon myös Oulussa maaliskuun alussa.

Nelikkoa epäillään myös käsilaukun ryöstämisestä helsinkiläisravintolassa maaliskuussa sekä kätkemisrikoksesta, koska miesten hallusta löytyi helmikuussa Turussa varastetuksi ilmoitettua omaisuutta. Nelikko on kiistänyt osuutensa näihin rikoksiin.

Lisäksi yhtä miehistä epäillään kahdesta muusta Kuopiossa tapahtuneesta maksuautomaattimurrosta, mutta mies on kiistänyt syyllisyytensä. Toinen murroista tapahtui viime syyskuussa Kuopion keskustassa Maaherrankadulla ja toinen viime helmikuussa Savilahdessa Viestikadulla.

Miehet ovat poliisin mukaan liikkuneet ympäri Suomea Italian rekisterikilvissä olevalla autolla. Rikoksista saamiaan rahoja epäillyt ovat lähettäneet Romaniaan.

Epäillyt ovat poliisin mukaan saaneet teoistaan rikoshyötyä muutamia tuhansia euroja. Maksuautomaattien murroista ja automaattien rikkomisista koitui vahinkoja yli 100 000 euroa. Rikoskokonaisuus on siirtynyt syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon.