"Ukonniemi luonteva paikka kampukselle" – Mansikkalan kampuksen siirto saa kannatusta

Imatran kaksi johtavaa virkamiestä näkee, että Mansikkalan koulukampus olisi luontevaa siirtää Ukonniemeen. Heidän mielestään se muun muassa tasapuolistaisi koulumatkojen pituuksia. Kouluverkkoselvityksen tuloksia esitellään kesäkuun alussa.

Imatra
Mansikkalan koulu
Kare Lehtonen/Yle

Imatralla Ukonniemen alue saa kannatusta uuden ison koulukeskuksen paikkana. Imatran kaupunkikehitysjohtaja Topiantti Äikäs liputtaa Ukonniemen puolesta. Myös Imatran hyvinvointijohtaja Hanna-Kaisa Ellonen näkee Ukonniemessä paljon hyviä puolia.

Imatralla tehdään parhaillaan laajaa kymmenen vuoden päähän ulottuvaa selvitystä muun muassa koulujen ja päiväkotien sijainnista. Mansikkalan kampusta on kaavailtu siirrettäväksi kokonaan Ukonniemeen, jonne tulisivat niin päiväkoti kuin ala- ja yläkoulu sekä lukio.

– Tämänhetkiset keskittymät Mansikkalassa ja Kosken alueella ovat fyysisesti hyvin lähellä toisiaan, Ellonen sanoo.

– Ukonniemi olisi koulukampukselle luonteva paikka. Jos katsotaan, missä lapset asuvat nyt ja tulevaisuudessa, Ukonniemi olisi koulumatkojenkin suhteen tasapuolisempi kaupunpilaisille, Ellonen perustelee.

Äikkäänkin mielestä maantiede on Ukonniemen puolella. Lisäksi hänestä muutos tasapainottaisi yhdyskuntarakennetta pitkälle tulevaisuuteen.

Ellonen painottaa Äikkään tavoin, että kyseessä on yksi vaihtoehto muiden joukossa. Selvitys esitellään kansalaisille reilun kahden viikon kuluttua. Lopullisen päätöksen tekee myöhemmin valtuusto.