Hyppää sisältöön

EgyptAir: Pariisista kohti Kairoa lentänyt kone kadonnut tutkasta

Kone oli lähtenyt matkaan Pariisista kello 23.09 keskiviikkoiltana. Lentoyhtiön mukaan koneessa on kymmenhenkinen miehistö ja 56 matkustajaa, joiden joukossa ei ole suomalaisia.

Kone oli matkalla Pariisista Kairoon. Kuva: Flightradar24.com / Yle Uutisgrafiikka

Lentoyhtiö EgyptAirin Pariisista kohti Kairoa lähtenyt matkustajakone on kadonnut tutkasta, lentoyhtiö kertoo viestipalvelu Twitterissä (siirryt toiseen palveluun).

Egyptin siviili-ilmailuministeriö kertoo pelastustyöntekijöiden etsivän kadonnutta konetta.

Lento MS804 oli lähtenyt matkaan Pariisista kello 23.09 paikallista aikaa keskiviikkoiltana. Airbus A320-koneessa on lentoyhtiön mukaan 66 ihmistä, 56 matkustajaa ja kymmenen miehistön jäsentä.

EgyptAirin julkaiseman kansalaisuuslistan mukaan (siirryt toiseen palveluun) koneessa ei ole suomalaismatkustajia. Valtaosa matkustajista on egyptiläisiä ja ranskalaisia.

Lentoyhtiö on kertonut, että yhteys koneeseen menetettiin noin kello 2.45 Kairon aikaa, koneen juuri saavuttua Egyptin ilmatilaan. Kone oli tuolloin runsaan 11 kilometrin korkeudessa Välimeren yllä.

Koneen lentokorkeudessa tai -nopeudessa ei kahden ilmailusivuston mukaan ollut mitään poikkeavaa ennen katoamista, sanomalehti Le Monde (siirryt toiseen palveluun) kirjoittaa.

Egyptin viimeisin vakava lentoturma tapahtui lokakuussa 2015, jolloin venäläisturisteja kuljettanut matkustajakone putosi Siinain niemimaalla. Kaikki 224 kyydissä ollutta kuolivat. Venäjän mukaan koneen pudotti pommiräjähdys. Siinailla toimiva Isis-terroristijärjestön osasto on sanonut asettaneensa pommin.

EgyptAir oli otsikoissa myös maaliskuussa, kun valepommilla uhannut mies sai kaapattua yhtiön Aleksandriasta Kairoon lentäneen koneen ja pakotti sen laskeutumaan Kyprokselle.

Tapaus ei liittynyt terrorismiin. Mies pidätettiin ja kaikki koneessa olleet pääsivät vapaaksi vahingoittumattomina. Kyproksen viranomaiset ovat kuvailleet miestä "psyykkisesti epävakaaksi".

.
.