Lautakunta perui Kouvolan suunnittelemat koululakkautukset

Kouvolan lasten ja nuorten lautakunta säästi Ummeljoen, Tehtaanmäen, Hirvelän, Anjalan ja Pilkanmaan koulut lakkautuksilta. Päätös ei välttämättä ole lopullinen, sillä kaupunginhallitus voi halutessaan ottaa asian käsittelyyn.

Kouvola
Hirvelän koulu
Yle

Kouvolan suunnitelma viiden peruskoulun lakkauttamisesta on kumottu lasten ja nuorten lautakunnassa. Kouvola aikoi lakkauttaa Ummeljoen, Tehtaanmäen, Hirvelän, Anjalan ja Pilkanmaan koulut seuraavan kahden vuoden aikana. Perusopetuksesta haettiin 3,8 miljoonan euron säästöjä.

Lasten ja nuorten lautakunta kuitenkin äänesti keskiviikkona esitystä vastaan, sillä sen mielestä kouluista on jo säästetty tarpeeksi. Lisäksi lautakunta katsoi, ettei vuoden 2014 tietoihin perustuneessa säästöpaketissa oltu huomioitu viime vuonna tehtyjä säästöjä ja koululakkautuksia.

Tunteja kestäneen kokouksen päätteeksi pidetty äänestys oli tiukka, vastaesitys voitti äänin 7-6. Vastaesitystä kannattavat SDP:n, keskustan ja vasemmistoliiton edustajat. Alkuperäisen esityksen ja koululakkautusten kannalla olivat perussuomalaisten, kokoomuksen, kristillisdemokraattien edustajat sekä lautakunnan sitoutumaton jäsen.

Päätös ei välttämättä ole lopullinen, sillä kaupunginhallitus voi halutessaan ottaa asian käsittelyyn.

Asiasta kertoi ensin Kouvolan Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus