1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Pelastuslaitos varoittaa säilyttämästä liedellä ylimääräistä tavaraa

Omakotitalo paloi Varsinais-Suomessa Mynämäellä, kun liedellä laitettiin väärä levy päälle. Levyllä ollut vedenkeitin syttyi tuleen, ja tuli tuhosi talon alakerran asuinkelvottomaan kuntoon.

Liesien huolimattomasta käytöstä johtuvia tulipaloja voitaisiin vähentää turvalaiteilla. Kuva: Hillevi Antikainen / Yle

Lähellä Mynämäen keskustaa Hiittiönkujalla syttyi hirsinen omakotitalo tuleen torstaina puolenpäivän aikaan. Syynä oli se, että ruoanlaittopuuhissa laitettiin väärä levy päälle.

– Tällä levyllä oli vedenkeitin, joka syttyi tuleen ja sytytti nopeasti koko keittiön palamaan, sanoo päivystävä palomestari Marko Virolainen.

Virolainen kertoo, että yksi yleisimmistä tulipalon syistä on tavaroiden säilyttäminen liedellä.

– Näitä tapahtuu lähes päivittäin. Paljon saataisiin tulipaloja vältettyä, jos liedellä ei säilytettäisi tavaroita, Marko Virolainen tähdentää.

Tuli tuhosi talon remonttikuntoon

Mynämäen tulipalossa oli onni onnettomuudessa. Ruoanlaittopuuhissa ollut henkilö ymmärsi sulkea kaikki ovet, ja se hillitsi palon leviämistä.

Vedenkeittimen aiheuttama tulipalo oli kuitenkin sen verran raju, että koko kaksikerroksinen omakotitalo kärsi savuvahingoista. Alakerran irtaimisto ja kaikki sisäpinnat kärsivät mittavat palovahingot.

Päivystävän palomestarin Marko Virolaisen mukaan vuonna 1995 rakennettu talo on ulkopäin ehjännäköinen, mutta siinä ei pysty asumaan ilman suurta remonttia. Virolaisen mukaan Mynämäen sosiaalitoimi on ottanut kolmihenkisen perheen huomaansa.